Temat:
GPW
William_ napisał(a):Zgadzam się w zupełności, puściłem po 53,05 i mam nadzieję odkupić(już większy pakiet rzecz jasna) sporo taniej :) Faktycznie jest dość drogo. Z drugiej strony - gorzej jak będziecie kupować po 65,00..
|
Temat:
JWCONSTR
JWC przegrało koleny proces przed SOKiK. Na stronie UOKiK 30.03.2010 pojawyły się w rejestrze kolejne zakazane klauzule stosowane przez JWC w umowach z klientami. Zaznaczam ,że w tym 2 klauzule najważniejsze i najbardziej dotkliwe dla dewelopera dotyczące waloryzacji pobierajnej niesłusznie przez JW od klientów. (średnio 10% warości umowy). Otwiera to drogę do kilku tysięcy procesów sądowych i obowiązku zwrotów milionów złotych. Średnio w moim bloku każdy musiał dopłacić ok. +/- 40 000 PLN. Jeśli 230 klientów wystąpi o prawnie należny zwrot daje to nam kwotę prawie 9 200 000 PLN z 1 inwestycji. Jeśli tą kwotę pomnożymy przez ilość inwestycji w których JW stostowało te klauzule i wymuszało na klientach zapłate waloryzacji - wychodzi nam naprawdę duża kwota. Nie jest nic napisane o wielkości kary finansowej nałożonej na JWC. Zastanawia mnie jak skomentują to władze spółki. Narazie cisza.
|