sywoegll
Advertisement
PARTNER SERWISU
rkgtfyay
dudi78

dudi78

Ostatnie 10 wpisów
Witam,
mi się niestety nie uda dotrzeć do Warszawy na walne :(, ale jak ktoś się wybiera to niech podniesie taki wontek.

Dokapitalizowanie spółki to fajna sprawa.
Tylko rodzi się pytanie: na jakiej podstawie wyliczono cenę akcji, które ma objąć Inwestor na 10 gr?
I czy będzie miał lockupa?

zmiana statutu spółki????!!!!
zaproponowana przez Pana Kopcia

Wniosek Akcjonariusza o uzupełnienie porządku obrad NWZ Spółki zwołanego na 16.11.2011r.

16go walne
jest inwestor, ale akcje obejmuje bardzo tanio i pytanie czy to inwestycja czy próba wydymania drobnych
polecam słać emaile do SII i prosić by byli pełnomocnikiem
SII - interwencje

Cytat:
Jako przykład: biuro projektowe, z którym współpracuje, otrzymało ofertę na oświetlenie hali produkcyjnej. od Philips na 120 tys, od lug 170 tys. skąd różnica? ilość proponowanych opraw o 30 % większa w lug. nieuzasadniona.

A może to Philips zaniża aby być bardziej konkurencyjny i wykosić konkurencję?
Też chciałbym byś rozwinął ten wątek

tymczasem:
www.parkiet.com/artykul/7,1100...

Cytat:
Biuro w Dubaju to kolejne, które LUG otworzył w tym roku. Wcześniej spółka uruchomiła już swoje przedstawicielstwa w Paryżu i Londynie. Jak powiedział w rozmowie z „Parkietem" Ryszard Wtorkowski, prezes LUG, ich działalność będzie widoczna w wynikach finansowych już w IV kwartale tego roku.
- Kolejnym punktem na naszej mapie rozwoju biznesu jest Ameryka Południowa. Będzie to dla nas nowy rynek. Rozmowy nadal trwają, dlatego nie mogę jeszcze ujawniać szczegółów- zapowiada Wtorkowski.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków

Lepiej późno, niż wcale.
Cytat:
Komfort-Klima SA zawarcie istotnej umowy ze spółką Tara Wrocław Sp. z o.o.

Zawarcie nowej umowy
Może małymi kroczkami się wygrzebią, tylko sytuacja na rynkach chu....

piotrch napisał(a):
CD Projekt wprowadza nową serię wydawniczą:
Grywalność ponad wszystko
Cytat:
Seria ta stanowi wybór najlepszych indie games, czyli gier stworzonych przez niezależne studia na całym świecie. To całkowicie unikalna oferta na polskim rynku gier! Każdy tytuł będzie dostępny w polskiej wersji językowej oraz w wyjątkowo atrakcyjnej cenie, zwykle niższej niż w przypadku zakupu wersji elektronicznej. Pierwsze gry z serii: Super Meat Boy, Capsized i Doc Clock. Więcej informacji już wkrótce!

Więcej szczegółów na gry-online

co to ma być, dumping?
Jak na tym mają zarabiać?

raport na II kwartał wcześniej
raport EBI

Tata dofinansowuje, a syn sprzedaje
ciekawe kto skupił te akcje

W końcu jakieś pozytywne info:

"Zarząd Komfort-Klima S.A. ("Emitent", "Spółka") informuje, iż w dniu 16 maja 2010 r. do siedziby Spółki wpłynęła podpisana umowa z Zakładem Ogólnobudowlanym OLMAX Michał Zimnicki ("Klient") o znaczącej wartości.
Orientacyjna wartość wynagrodzenia jakie Emitent otrzyma za realizację ww.
zakresu prac to 445.000,00 zł netto plus VAT."

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

link

LUG SA złożenie prospektu emisyjnego do KNF

a skąd ta informacja?

Cytat:
Lug, producent opraw oświetleniowych, zamierza na przełomie maja i czerwca przenieść się z rynku NewConnect na parkiet główny.
W całym 2010 roku przychody spółki wyniosły 81,2 mln zł wobec 59,5 rok wcześniej. Zysk netto spółki w 2010 roku wyniósł 1,56 mln zł. W 2009 roku spółka zanotowała stratę netto na poziomie 2,3 mln zł.

www.money.pl/gielda/wiadomosci...

www.parkiet.com/artykul/101373...

KOMFORTKM: Zawarcie istotnej umowy ze spółką INTERM Sp. z o.o.
www.bankier.pl/wiadomosc/KOMFO...

Cytat:
Zarząd Komfort-Klima S.A. ("Emitent", "Spółka" ) informuje, iż w dniu 27.01.2011r. do siedziby Spółki wpłynęła podpisana umowa z firmą INTERM Sp. z o.o.
Przedmiotem umowy jest realizacja robót instalacyjnych systemów wentylacji i klimatyzacji w budynku zlokalizowanym we Wrocławiu. Planowany termin zakończenia prac to 18 marca 2011 r.
Wartość umowy to ok. 500 000,00 zł netto.

pamiętajmy, że SSI wybiera spółki do portfela z tych proponowanych przez użytkowników i z najlepszą argumentacją
nie jest to tylko i wyłącznie rekomendacja ssi ;)

Obecne rekordowe ceny miedzi są oderwane od fundamentów. Średni koszt
produkcji miedzi jest dużo niższy; można się spodziewać większej korekty. Zmienność na rynku może być w br. duża - uważa dyrektor generalny ds. handlu i zabezpieczeń
KGHM Jarosław Romanowski.

www.globtrex.com/Wiadomosci/20...

I bądź tu mądry, i pisz wiersze, tudzież inwestuje.
Widać, że miedź była już w okolicach 9200(co prawda potem poleciała w dół strasznie) ale z wykresu widać, że 8700 to raczej normalka.
Ja chciałem kupić złoto jak było w okolicy 1250 ale się bałem, że jest przewartościowane a jaką cenę mamy dziś każdy widzi ;)

chyba, że się uda powrócić szybko do ceny przed odcięciem, co się zdarza

"Konsorcjum firm Wasko i DGT podpisało 14 stycznia umowę z Urzędem Marszałkowskim województwa małopolskiego na dostawę sprzętu i oprogramowania dla jednostek ratownictwa medycznego.
Umowa realizowana będzie w ramach projektu pn. "Budowa zintegrowanych systemów informatycznych do zarządzania i monitoringu satelitarnego w Małopolsce". Wartość kontraktu wynosi 3,3 mln zł netto."

it.wnp.pl/wasko-i-dgt-ma-umowe...

Wasko powalczy o ŚKUP za 130 mln zł, oferty można składać do 29 grudnia.
www.ngi24.pl/article/1013/wask...

gospodarka.gazeta.pl/gospodark...

"Duńska spółka GN Store Nord A/S informuje, że jej spółka zależna DPTG wszczęła postępowanie egzekucyjne wobec Telekomunikacji Polskiej, żeby uzyskać od niej odszkodowanie zasądzone na jej rzecz przez trybunał arbitrażowy."
czy to spowodowało przecenę?

kisi się
"Zarząd WASKO S.A. informuje, iż wybór oferty złożonej przez Konsorcjum WASKO S.A. oraz GERTRUDE S.A.E.M. na wykonanie Inteligentnego Systemu Transportu we Wrocławiu nie jest równoznaczny z podpisaniem umowy w tym zakresie. O fakcie podpisania takiej umowy Spółka poinformuje w odrębnym raporcie bieżącym."

czekamy cierpliwie

W datowanym na 12 listopada 2010 r. raporcie, analitycy DI BRE Banku obniżyli z "trzymaj" do "redukuj" zalecenie dla walorów KGHM. Cena docelowa została ustalona na pozionmie 122,0 zł.
www.pb.pl/a/2010/11/18/DI_BRE_...

A z 2 dni temu widziałem jak inni analitycy ustalili cenę docelową na 179.
I opieraj się na takich rekomendacjach ;)

no i wystrzelili, a ja się spóźniłem

z tego co wyczytałem w orzeczeniach cywilnych uprawomocnienie to 21 dni, ale to nas nie interesuje.

Jako, ze nie znalazłem innego info w necie (tylko pytania o spadek albo alimenty), to zadzwoniłem do znajomego radcy (nie wiem jak oceniać jego wiedzę i kompetencje) i on stwierdził, że w postępowaniach o upadłość lub postępowaniach naprawczych nie ma czegoś takiego jak uprawomocnienie się orzeczenia sądu. Po prostu strony muszą dotrzymywać tego co ustaliły przed sądem. Jak wierzyciele zostaną zaspokojeni lub wszystko z ustaleń zostało wypełnione to sąd orzeka zakończenie sprawy.

zamknęliśmy się poniżej poziomu z pierwszej połowy października
nie wygląda to dobrze, aczkolwiek tak jak kolega wspomniał akcje odkupione
ja trzymam, tak źle być nie może (nie tak dawno macaliśmy 1,77), liczę że się zazieleni, czego wszystkim trzymającym dudę życzę.

link

Wartość aktywów pod zarządzaniem Quercus TFI S.A. wzrosła na koniec października 2010 r. do 1.402,8 mln zł.

chciałem porównać z innymi funduszami ale na szybko nie znalazłem info takich może ktoś to ma pod ręką

gornictwo.wnp.pl/kopex-kupil-o...

Kopex kupił obligacje KHW za 21 mln zł - jak to powinno wpłynąć na kurs akcji i wycenę spółki?
czy te obligacje wliczają się do wk?

wszedłem w kopex dwa dni temu i widzę to dobrze, co dzień nowe komunikaty, dziś:

Zarząd KOPEX S.A. z siedzibą w Katowicach (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym powziął informację o wpływie w dniu 14 września 2010 roku do "WAMAG" S.A. z siedzibą w Wałbrzychu (jednostka zależna od Emitenta) podpisanego aneksu nr 2 z dnia 30.08.2010 r. do umowy pomiędzy: "WAMAG" S.A. – Wykonawca oraz Jastrzębską Spółka Węglową S.A. KWK "Zofiówka" – Zamawiający, o której Emitent informował w raporcie bieżącym Nr 198/2009 z dnia 15.12.2009 r.
Na mocy przedmiotowego aneksu zwiększony został zakres robót o roboty dodatkowe oraz zwiększeniu uległa wartość umowy z 14.900.000,00 PLN netto na 16.240.000,00 PLN netto.
Pozostałe warunki umowy pozostają bez zmian.

w ogóle dziwi mnie trochę zachowanie KGHM (no chyba, że nie kumam nic z ekonomii) jakbym chciał czegoś kupić dużo to bym to robił po cichu a nie ogłaszał, że mam zamiar zassać ogromną ilość akcji.

spojrzałem na WIG_Energia c/z = 13,36, c/wk = 1,38
spojrzałem na ENEA i PGE też jadą w górę (może nie tak jak tauron, ale ...)
Enea c/z = 19, c/wk = 0,97
PGE c/z = 14,5, c/wk = 1,15
a nasz Tauron c/z = 12,2, c/wk = 0,65

ja trzymam jeszcze ze stop lossem, który juz daje mi ponad 10% zysku

jeszcze jedno
czy można porównać dudę z monnari, chodzi mi o upadłość z możliwością ugody?
podobieństwa różnice?

pozdro

czołem
swiezy jestem i pewnie tysiące informacji mi umyka

szukam jakichś nowych info lub komunikatów na temat co się tam dzieje i nic nie mogę znaleźć, poza tym kto ma ponad 5% akcji
4,89% zaś ma tajemniczy Wildera Investments Limited powiązany z jakimiś ruskimi http://solid-mn.ru/eng/about/
i co tu myśleć na temat takiej spółki, kumpel radzi, żeby wejść, ale czy szanse na to, że się dogadaja i będą wychodzić na prostą a nie topić się są większe od 50%?

poczekamy do końca wakacji i zobaczymy czy warto było wywalać ;)

Taurus80 napisał(a):

Kiedys Gant pieknie sie bujal miedzy 8-10zl chyba ze 2 miesiace pozniej byl wystrzal na 130zl i chcac upamietnic tamte czasy postanowilem przy tej cenie wejsc do kasyna za skromna kwote :)
Jezeli bedzie dalej spadala .....

Problem w tym, że spółka się nie buja, tylko pikuje w dół
sam mam coś z petrola, mogłem oddać po 2 tygodniach z 0%, ale tego nie zrobiłe i chyba od miesiąca liczę na to, że jednak..., a może.... i trzymam i już w brode nie pluję, bo mi śliny brakło tylko zniżam próg cenowy po którym oddam, ale jak wywale to już nie wracam, a dokupować na uśrednianie się boje ;)

pozowdzenia wszystkim z OIL w portfelu

Hej
nie przejrzałem całego wątku, bo w robocie siedzę
a mam pytanie takie, więc może było, bo to istotna sprawa (przynajmniej dla mnie) w temacie trzymać czy sprzedać

kiedy ma być wypłata dywidendy?

www.bankier.pl/wiadomosc/PETRO...

z pocałowaniem ręki bym oddał za tyle

Ci co mają akcję trzymają nie ze względu na atrakcyjność ceny (to zależy ile akcji i po jakiej cenie kupiłeś) tylko dlatego, że cena została już uśredniona

chyba, że następne sesje będą spadkowe, a jutro zapowiada się czerwono
chciałbym jednak żebyś Ty miał rację ;)

limagraf napisał(a):

Nio chyba nie powiecie mi ze sprzedaz tej spolki na Ukrainie?? d'oh! Think
Choc podobnie zachowal sie Euromark na wiesc o zamknieciu/sprzedazy oddzialow za granica.

Panowie moze ktos cos wiecej napisac o tej nowej emisji, kto bedzie mial prawo do nowych akcji?

z tego co pamiętam w Euromarku nic szczegolnego się nie wydazyło po sprzedaży angielskiej spółki, a chyba ona przynosiła straty

czytałem wczoraj lub dziś (nie wiem czy to się zmieniło czy nie), że emisja została chwilowo zawieszona

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 16 lutego 2012 18:17:53
Liczba wpisów: 39
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,484 sek.

enejckzh
nlkdezps
elvphmta
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
osxozbmz
wvzxfjag
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat