Temat:
PGE
Witam,
Właśnie stałem się posiadaczem akcji pracowniczych PGE, tzn. posiadałem wcześniej PGE Energia SA.
Mam pytanie odnośnie dywidendy - czy ja również ją dostanę czy dopiero w przyszłym roku?
Pozdrawiam, Kacper
|
|
Temat:
PGE
Wie ktoś coś na temat zamiany akcji pracowniczych PGE Energia SA na PGE ?
|
|
Temat:
PGE
majama napisał(a):kacperr napisał(a):Witam, Posiadam 42 tys. akcji pracowniczych PGE Energia SA. i nie wiem co za bardzo chodzi. Parytet wymiany PGE Energia SA na PGE SA został ustalony na 0,05891657 czyli 42000*0,05891657 2513 akcji. I to będą już te akcje notowane na giełdzie tak ? Kiedy będą wymienione na akcje PGE ? Słyszałem gdzieś że ponoć 13 sierpnia. Drugie pytanie to odnośnie dywidendy, w tym piśmie zeork.zeork.com.pl/zeork/pliki... podane jest że 17 sierpnia to będzie dzień dywidenda i będą wypłacane 30 sierpnia. Wie ktoś jaka jest ustalona kwota za jedną akcję ? Jak to będzie wyglądało ? Np. 42tys * ustalona kwota ? Czy jeżeli 13 sierpnia dokonam konwersji to też te dywidenda będą mi przysługiwały ? Czy lepiej poczekać z konwersją aż wypłacą dywidenda i wtedy dokonać konwersji ? Mam nadzieję, że napisałem w miarę możliwie do zrozumienia :) Pozdrawiam, Kacper Nie masz wyjscia i Twoje akcje zostana zamienione czy tego chcesz czy nie gdy tylko zdeponujesz je na rachunku. Kiedy to sie stanie tego nie wiem, ale gdzies bylo wspominane że chyba od lipca, przeszukaj informacje jak ci zależy. Dywidenda bedzie 76groszy za akcje po konwersji, a minister cos obiecywał ze na jesieni bedzie dodatkowa jakas zaliczkowa (tak próbuje zachecic ludzi Twojego pokroju do potrzymania tych akcji dluzej). A to pismo z walnego zgromadzenia PGE Energia SA, gdzie napisane że 30 sierpnia będą wypłacać dywidenda? Bo co do tych 76 groszy to czytałem, ale to gdzieś dopiero we wrześniu. Czyli byle gdzie jak zdeponuje te akcje PGE Energia np na koncie eMakler w mBanku to zostaną one automatycznie zmienione? Pozdrawiam, Kacper
|
|
Temat:
PGE
Witam, Posiadam 42 tys. akcji pracowniczych PGE Energia SA. i nie wiem co za bardzo chodzi. Parytet wymiany PGE Energia SA na PGE SA został ustalony na 0,05891657 czyli 42000*0,05891657 2513 akcji. I to będą już te akcje notowane na giełdzie tak ? Kiedy będą wymienione na akcje PGE ? Słyszałem gdzieś że ponoć 13 sierpnia. Drugie pytanie to odnośnie dywidendy, w tym piśmie zeork.zeork.com.pl/zeork/pliki... podane jest że 17 sierpnia to będzie dzień dywidenda i będą wypłacane 30 sierpnia. Wie ktoś jaka jest ustalona kwota za jedną akcję ? Jak to będzie wyglądało ? Np. 42tys * ustalona kwota ? Czy jeżeli 13 sierpnia dokonam konwersji to też te dywidenda będą mi przysługiwały ? Czy lepiej poczekać z konwersją aż wypłacą dywidenda i wtedy dokonać konwersji ? Mam nadzieję, że napisałem w miarę możliwie do zrozumienia :) Pozdrawiam, Kacper
|
|
Temat:
PGE
Witam!
Posiadam akcje pracownicze PGE Energia SA imienne seria B ok 45k. Ktoś wie co dalej będzie się działo tzn jakiej zasadzie zostaną zmienione na akcje PGE SA?
Pozdrawiam :)
|
|