Temat:
HAWE
Do wszelkich rekomendacji podchodzę z dużym dystansem, szczególnie takich zakładających jakiś 70% wzrost ;) Ale fundamentalnie spółka wygląda ciekawie, a samo zatrzymanie akcjonariusza nie powinno mieć wpływu na jej funkcjonowanie, niezależnie od tego jak duży pakiet on posiada
|
|
Temat:
GANT
Nadzorcę sądowego w osobie Kancelarii Syndyków, może mój wcześniejszy post ujął to w zbyt dużym skrócie myślowym.
Ale wracając do pierwotnego pytania odnośnie obligacji, których termin wykupu dopiero nadejdzie-czy już dziś powinno się domagać zapłaty?
|
|
Temat:
GANT
Co oznacza ten wyrok dla posiadaczy obligacji serii GNT0314 oraz GNT0814, czy powinni już dziś zgłosić się do syndyka czy czekać do dnia wykupu konkretnych serii? Czy wspomniana graniczna kwota 20tyś zł w artykule odnosi się do ceny nominalne obligacji? Z góry dziękuje za odpowiedź
|
|
Temat:
IMPEXMET
|
|
Zgadzam sie z Maxboast'em, że Marvipol jest "najlepszym kandydatem spośród spółek GPW do spróbowania złapania tego przysłowiowego "dołka" " Ale jak to z "łapaniem spadających noży" bywa można się zawsze łatwo pokaleczyć :D Fundamenty wydają sie OK, ale rzeczywiście trend jest wybitnie spadkowy i niezachęcający. A co do trzymania spółeczki to wydaje mi się, że do Maja(kiedy podejmą decyzje o skupie) jest to jednak bezpieczna inwestycja i nawet jeżeli kurs spadnie można zaryzykować i trzymać akcje.
|
|
Szczerze mówiąc myślałem, że ta informacja o możliwym skupie wywoła większą fale optymizmu na walorze Bardziej zastanawia mnie fakt, że po bardzo dobrym raporcie (ponad 20% większy zysk niż w roku ubiegłym) nadal cena spólki spada. A co do niskiego FF, to działa to raczej na nasza korzyść jak przyjdzie hossa na spółce
|
|
Opublikowano już raport: W IQ 2010 Zysk netto + 685 430,98 Rok temu IQ strata netto - 97 772,60 Wygląda to bardzo dobrze, a więc dlaczego ciągle spadamy
|
|
Temat:
INDYGO
Dobre info, a my niestety poddaliśmy się trendowi panującemu na GPW Nie chcę psuć nastrojów, ale kiedy zapisywałem się na akcje powiedziano mi, że jest małe zainteresowanie emisją i redukcji na pewno nie będzie. Nie brzmi to dobrze, szczególnie gdyby okazało się, że nie wszystkie papiery znalazły chętnych.
|
|
Temat:
INDYGO
Koledzy, czy można się zapisywać tylko na taką ilość akcji jaka się posiada(1:1) czy tez można będzie na większą? Przyznam,że wszedłem do spółki z ciekawość za symboliczną sumę i zastanawiam się nad zwiększeniem pakietu, gdyż po głębszym zapoznaniu się z nią widzę duże perspektywy(jak wszyscy akcjonariusze  ) Zastanawiam się czy nie dobrać jutro, z jednej strony po takich wzrostach mogłaby być korekta z drugiej zaś ruch na walorze dopiero się rozpoczął i myślę że wielu będzie kupowało pod możliwość zapisu na akcje nowej emisji "w promocyjnej cenie"
|
|
Temat:
INDYGO
panowie jakie przewidywania na jutro?  "dzidy" raczej nie będzie, ale mam nadzieje, że nie będziemy znowu zamykać na minusie
|
|
Temat:
BPC
 dzięki zupełnie o tym nie pomyślałem Ale czy nie było zawsze tak, że spółki na NC miały ogromne wzrosty w dniu debiutu, ale niedługo potem odnotowywały równie wysokie spadki, dlatego zakup w dniu debiutu nie jest chyba najlepszym pomysłem, jak sądzicie?
|
|
Temat:
BPC
 mhm rozumiem, że kupić akcje będzie można dopiero po debiucie.
|
|
Riddick napisał(a):miło by było...korekta jak najbardziej  bo przeoczylem ta społke hahahh a gdzie myślenie o innych Ja też nie kupiłem w samym dołku, ale jestem dobrej myśli jak nie jutro to tak jak mówiliśmy wcześniej można potrzymać na trochę dłuży termin zresztą zobaczymy
|
|
o proszę a jednak się opłacało poczekać:) Czy któryś z kolegów posiada jeszcze ten papier? Teoretyczny kurs otwarcia na jutro to 4.50zl Bardzo ciekawe czy możemy liczyć na dalsze wzrosty, oczywiście mniejsze, ale jednak wzrosty, czy znów czeka nas kilka dni ostrej korekty. jak sądzicie?
|
|
Temat:
MANYDEV
gpw.pl/gpw.asp?cel=ogieldzie&a...8.03.2010 Zmiana systemu notowań dla akcji spółki AD DRĄGOWSKI S.A. Uchwała Nr 197/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 8 marca 2010 r. w sprawie zmiany systemu notowań na Głównym Rynku GPW dla akcji spółki AD DRĄGOWSKI S.A. § 1 Na podstawie § 4 ust. 1 Rozdziału VII Szczegółowych Zasad Obrotu Giełdowego, Zarząd Giełdy postanawia, że począwszy od dnia 12 marca 2010 r. akcje spółki AD DRĄGOWSKI S.A. notowane będą w systemie notowań ciągłych. § 2 Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.  super info myślę,że przynajmniej do przeniesienia na główny parkiet możemy spodziewać się wzrostów a potem...kto wie, może też, w końcu mówimy tu o królu spekulacji
|
|
Temat:
ATONHT
mathu napisał(a):tOfi napisał(a):Pozdrowienia dla profesjonalisty Mathu. Postawić wszystko na 1 kartę z takim skutkiem - szacunek To tzw. "szczęście głupca". hahha Mathu nie bądź taki skromny :) znów twój scenariusz się sprawdził. Ja planowałem dziś zakup(i jak widzę rano była możliwość, ale niestety dopiero przed chwilą dostałem się do kompa)- i teraz to dopiero mam dylemat czy brać czy nie
|
|
też się zastanawiam, niby po gwałtownych wzrostach korekta to normalna kolej rzeczy, ale taka!-skoro firma wypuszcza pozytywne info i ma niebawem wejśc na rynek główny. Czy ktoś ma jakieś wiadomości bądź prognozy na najbliższe sesje?
|
|
W takim razie chyba jeszcze potrzymam ten walor, choć nie planowałem Zastanawiam się czy możemy jeszcze liczyć na jakiś drastyczny wzrost obrotów w najbliższych dniach, co miało miejsce na innych spółkach, które odnotowywały wysokie wzrosty.
|
|
Temat:
ATONHT
Nie ukrywam, że to był optymistyczny scenariusz :) przynajmniej dla mnie, gdyż sprzedałem zaraz po widłach, ale nie ukrywam, że wierze w tą spółkę i chcę wejść na dłużej, po lekkiej korekcie. Dzięki za trzeźwe spojrzenie
|
|
Temat:
ATONHT
Witam, Obserwuję spółkę od pewnego czasu jak i miałem przyjemność trochę na niej spekulować Ostatni wzrost pod niewątpliwie wspaniałe info pozwolił znów zarobić i ściągnął wiele kapitału z innych spółek.Teraz po ostatnim dużym wzroście, gdy część kapitału siłą rzeczy odpłynie przed kolejnymi info normalną rzeczą będzie lekka korekta. Jak sądzicie jaka będzie jej skala? Czy możliwy jest powrót w okolice 5.50zł (mam na myśli jakiś zjazd w ciągu dnia lub kilku sesji, a nie w dłuższym terminie)
|
|
Witam Serdecznie, Jak oceniacie szanse na dalsze wzrosty spółki? Obecnie znajduje się w trakcie restrukturyzacji i chyba idzie im to dosyć sprawnie. druga sprawa to jak wspomniał kolega, żeby wejść na GPW potrzebny jest kurs powyżej 6zł  - jednak czy sam ten fakt jest wystarczający do dalszych wzrostów?
|
|