Temat:
CNT
Gdzie mogę znaleźć prognozy odnośnie budownictwa np. prognoza przychodów na najbliższe lata, nakładów inwestycyjnych. W GUS-ie tego nie ma, tak samo jak w necie. Poratujcie mnie. Może w waszych domach maklerskich są jakieś prognozy??
|
|
Gdzie mogę znaleźć prognozy odnośnie budownictwa np. prognoza przychodów na najbliższe lata, nakładów inwestycyjnych. W GUS-ie tego nie ma, tak samo jak w necie. Poratujcie mnie. Może w waszych domach maklerskich są jakieś prognozy??
|
|
|
|
Potrzebuje tego do obliczenia kosztu kapitału własnego. A te 9% dla GPW to nie jest trochę za dużo? Przydałoby mi się jakieś źródło gdzie jest to podane.
|
|
wie ktoś może ile wynosi aktualna premia za ryzyko rynkowe na GPW albo chociaż na świecie??
|
|
Witam,
pilnie poszukuję jakiś informacji np. zatrudnienia, nakładów inwestycyjnych itp. dotyczących sytuacji w budownictwie z okresu ok 4 lat oraz prognoz. Polecacie jakieś stronki albo inne źródła informacji??
|
|
Albo nie występuje pomiędzy nimi jasna zależność?
|
|
Czyli wychodzi na to, że WIG i EUR/PLN są ujemnie skorelowane. Tylko jak to sensownie wytłumaczyć.
|
|
Odnośnie złotówki i GPW to nie chodzi przypadkiem o taką zależność: złotówka rośnie gdyż zwiększa się na nią popyt spowodowany chęcią zakupu polskich akcji przez zagranicznych inwestorów (muszą oni wymienić swoją walutę na złotówki aby kupić akcje na GPW) Nie wiem czy to rozumowanie jest dobre.
Czy istnieje taka ogólna zależność, że jeśli giełda rośnie to i waluta rośnie?
A co to WIGu to chodzi rok do roku i więc chyba na dzień 31.12.2010.
|
|
Nie, ale byłbym wdzięczny za pomoc.
|
|
W pierwszym pytaniu chodzi oczywiście o GPW.
|
|
Witam, mam kilka pytań na które nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi i byłbym wdzięczny za pomoc?
O czym może świadczyć wzrost wartości złotówki, patrząc przez pryzmat GP
Czym powinno być poparte zarysowanie się formacji analizy technicznej? (odpowiedź powinna być bardzo krótka, jedno lub dwa słowa)
Dla czego sądzisz, że WIG na koniec roku zamknie się na plusie/minusie? podaj argumenty
|
|