Teresa napisał(a):Skoro dajesz gwarancję zysku to ja się może skredytuję. A co jak stracę? gwarancji nikt nie daje ale powinno byc dobrze
|
|
konris napisał(a):Czy na Waszych wykresach około 6-11-2009 macie na świeczkach, że cena byla 3,62 jak wskazuje wykres na atwig? Chodzi o zweryfikowanie tego wykresu: atwig.pl/index.php?id=91118135... swieczki trojkaty g*** warte trend na swiecie jest wzrostowy a millenium ma prawdziwa c/wk =1,3 a wszedzie pisza ze jest 1,9 nikt nie bierze pod uwage ze dostali miliard zl z emisji jast pod co rosnac czeba czekac na wynik za 1q wtedy bedzie podana wartosc ksiegowa prawdziwa i wtedy inwestorom sie otworza oczy sadze ze do wakacji millenium urosnie o 20-30%
|
|
mamy najwyzsze zamkniecie od 29 stycznia moze w koncu bedzie to wybicie
|
|
konris napisał(a):A już miałem nadzieję, iż moje nieufne nastawienie i pesymistyczne wnioski oraz spostrzeżenia są jednak mylne i po porannych wzrostach będzie dalszy wzrost obrotów i kurs utrzyma się powyżej 4,24...
Jednak stało się, co przeczuwałem - wystarczy jedno Grecjopodobne info i już mamy zjazd. No i mamy pecha, że to właśnie Portugalii obniżyli ten rating. Do tego z perspektywą negatywną...
Ma ktoś jakiś pomysł na to, skad ma nadejść jakieś dobre info (poza wynikami za 1Q), by Millennium dalej nie spadło? wywalali wczoraj jak glupki a na dzien dzisiejszy c/wk =1,3 biorac pod uwage nowa emisje inne banki maja c/wk od 1,8 w gore pko i pekao maja c/wk=2,4 w poprzednich latach pko i pekao mialy c/wk wyzsza od millenium o 50% teraz maja ten wskaznik wyzszy o 90% wiec jest potencjal do wzrostow niech tylko przebije 4,28 z wszystko bedzie dobrze
|
|
w koncu mul ruszyl
|
|
konris napisał(a):Zgadzam się z Tobą we wszystkim, co napisazłeś. Akcje mam nadal, PDA sprzedałem z zyskiem (na bieżące potrzeby) i czekam aż kurs przyzwoicie urosnie to ja chyba twoje pda kupilem srednio kupowalem po 3,76 za pda millenium a teraz bede trzymac je do konca roku
|
|
DI BRE podwyższył rekomendację dla Banku Millennium do "akumuluj"
17.02. Warszawa (PAP) - Analitycy DI BRE Banku, w raporcie z 11 lutego, podwyższyli rekomendację dla akcji Banku Millennium do "akumuluj" z "trzymaj" oraz nieznacznie podwyższyli cenę docelową, do 4,38 zł, z 4,33 zł poprzednio.
Rekomendacja została wydana przy cenie akcji na poziomie 3,90 zł, a w środę na zamknięciu papiery Banku Millennium wyceniono na 3,94 zł.
"Od naszego ostatniego raportu analitycznego kurs akcji skorygował się o 13 proc. Uważamy to za nieuzasadnione w świetle lepszych niż oczekiwane wyników (bank zdołał +wyjść na zero+ w 2009 roku)" - napisano w raporcie.
"Mimo znacznie wyższych wyników za 4Q09 nie zmieniamy długoterminowych oczekiwań w stosunku do Banku Millennium" - dodano.
Analitycy uważają, że w 2011 roku Bank Millennium osiągnie 485 mln zł zysku netto oraz ROE na poziomie ok. 11 proc.
|
|
na pda podaz praktycznie nie istnieje a jest tego ponad 350 baniek
|
|
c/wk przy dzisiejszym kursie wynosi 1,22 jest najnizsza z wszystkich bankow
|
|
konris napisał(a):W TVN CNCBC podali przed chwilą, ze prezes Kott sam kupił akcje (z ne) za 4 mln zł! Tu jest chyba potwierdzenie: mojeinwestycje.interia.pl/news...A taki sygnał interpretuje sie jednoznacznie... ;-) to znaczy ze prezes wierzy w spolke skoro wladowal w nia 4 banki mogl tez sprzedac pp ale tego nie zrobil
|
|
konris napisał(a):Info poniżej chyba tez moze potwierdzic Twą tezę: Nawet w najgorszych, kryzysowych momentach. Chyba pisałem to już wcześniej na wątku, ale ta opinia się powtarza: bank zawsze dbał o dobre samopoczucie akcjonariuszy. Ale ja akurat nie mam nic przeciw temu.
Millennium: Wskaźniki jakości portfela kredytów będą w dalszym ciągu pogarszać się w 2010 roku DM BZ WBK - Biznes 11 Lut 2010, 11:00
Jako część komentarza do wyników kwartalnych, członek zarządu banku poinformował, że jakość kredytów może w dalszym ciągu pogarszać się w 2010 roku, jednakże wynikające z tego rezerwy będą niższe niż w 2009 roku. Poziom kredytów z utratą wartości w IV kw.'09 wzrósł do 5,9% z 5,3% w III kw.'09. Koszt ryzyka wyniósł 3,2% wartości brutto kredytów dla całego 2009 roku.
(DM BZ WBK SA) szanowny kolego sredni poziom zlych kredytow dla polskich bankow wynosi 8% wiec millenium ma niski poziom
|
|