|
|
Temat:
OPENFIN
|
|
Temat:
RAEN
Jutro o godz. 11:30 odbędzie się III konferencja online Funduszu IQ Partners. Link do konferencji na stronę IQ Partners S.A. lub poniżej :) iqpartners.pl/index.php/pl,5,8...
|
|
Temat:
NETMEDIA
dlaczego Pan Pszczoła ucieka z NTM? czy aby nie stracił wiary w Spółkę?
|
|
Temat:
RAEN
Witam, to już dziś II konfernecja onlineStart godz.12:00 Zapraszamy! sikormac napisał(a):II konferencja online IQ Partners S.A.15 listopada 2010r. godz.12:00 link do transmisji na http://www.iqpartners.plPan Maciej Hazubski omówi wyniki za IIIkw 2010 r. i odpowiadać będzie na pytania internatów.
|
|
Temat:
RAEN
II konferencja online IQ Partners S.A.15 listopada 2010r. godz.12:00 link do transmisji na http://www.iqpartners.plPan Maciej Hazubski omówi wyniki za IIIkw 2010 r. i odpowiadać będzie na pytania internatów.
|
|
Temat:
RAEN
|
|
Zarząd IQ Partners S.A. ma przyjemność zaprosić na pierwszą w historii funduszu konferencję on-line, poświęconą omówieniu wyników finansowych Spółki i przyjętej strategii. Dodatkowo zostaną przedstawione wybrane spółki portfelowe funduszu oraz najnowsze inwestycje.
Zapraszamy do udziału w konferencji, poniedziałek 16 sierpnia 2010 roku, godz: 15:00, połączenie video zostanie umieszczone na stronie http://www.iqpartners.pl. Pytania live do Zarządu możemy przesyłać wchodząc na stronę http://konferencje.headshot.pl/.
|
|
Temat:
RAEN
Witam,
z uwagi na jutrzejszy debiut Site S.A. spolki portfelowej IQ Partners, wrzucam krotki news dla zainteresowanych
SITE zadebiutuje 18 czerwca na NewConnect PAP Puls Biznesu, pb.pl,16.06.2010 21:15 Czytaj komentarze (0) SITE, spółka portfelowa IQ Partners, zajmująca się budową, rozwojem i zarządzaniem specjalistycznymi portalami internetowymi oraz tworzeniem dedykowanych systemów, aplikacji i serwisów internetowych, zadebiutuje na NewConnect 18 czerwca - poinformowała spółka w środowym komunikacie. Spółka przeprowadziła w styczniu subskrypcję prywatną akcji serii D, w wyniku której pozyskała 0,4 mln zł. Dodatkowo przeprowadziła emisję akcji serii E po cenie emisyjnej 0,33 zł, która została objęta przez jedną osobę fizyczną i IQ Partners i została objęta za wkłady niepieniężne w postaci udziałów w spółce IQ Labs sp. z o.o., IQ Sport sp. z o.o. oraz zorganizowanej działalności serwisu zagraj.com.pl. Na NewConnect notowanych ma być 24.509.564 akcji serii A, B, C, D i E SITE o wartości nominalnej 0,10 zł każda, co stanowić będzie 100 proc. kapitału zakładowego.
IQ nie zamierza wychodzic z inwestycji z tego co wyczytalem na Parkiecie.
|
|
Temat:
RAEN
i w ostatnich artykułach w PB i Parkiet prezes IQP mówił ze ten rok bedzie na +.
Widac zmiany jakie wdrozyli pomogly i maja nowe pomysly na biznes.
Obserwuje Spolke od poziomu 0,85zl i zaluje ze nie podjalem tej decyzji :) o zakupie...
|
|
Temat:
NETMEDIA
i co z tego ze KBC ma 10%,
wyniki!!! Liczą się tylko wyniki. Niestety biznes nie rośnie już jak w latach ubiegłych.
Pytanie tylko czy te wzrosty nie były tylko efektem przejęć spółek a nie organicznym rozwojem Netmedia?
Możliwe że biznes nie rozwija się a kurczy. Jeśli porównamy wyniki z 2008 i 2009 widać że przejęcie eMonet i IAP miało największy wpływ na wyniki Netmediów. A co z binzesem hotelowym i nieruchomości?
Wydaje mi się że Netmedia czeka reorganizacja :(
|
|
Temat:
RAINBOW
Dokładnie cieszmy sie ze sprzedali, z 8 mln mogą kupić coś taniego a dobrego na polskim rynku :) ciekawe co? :))
Nie jestem przekonany że będą skupować akcje...jakoś nie jestem przekonany do tej wersji.
Pozdr...
|
|
Temat:
RAINBOW
Super ze rosnie, pytanie: Czy sa do tego podstawy? Czy wskazniki sa na tyle silne ze wspieraja wzrosty?
Rainbow nie kupil Orbis. Co teraz? Kupia cos innego? Planuja cos? Koledzy prosba o info. Dzieki
|
|
Temat:
NETMEDIA
Dobry,
według mnie możliwe są dwa scenariusze:
pierwszy: - fundusz skupuje akcje od drugiego funduszu
drugi: - Prezesi wyskakują z biznesu, sprzedając swoje udziały
Dla mnie scenario numero 2 jest najbliższe prawdy. Za dużo akcji jak na Netmedie przeszło ostatnio przez rynek.
Pozdrawiam
|
|
Temat:
NETMEDIA
pop napisał(a):sikormac napisał(a):Panowie czy czytaliscie raport i porownaliscie z wynikami z zeszlego roku. Widac ze kryzys jest!!! Nie zarobili az tak na wyjazdach, hotelach czy biletach lotniczych, tylko na numizmatyce!!!
W oswiadczeniu Prezesa jest napisane, ze zloto i przejecia wygenerowaly zysk a nie praca organiczna.
Poki co uwazam ze cena 6,-7pln to realna wycena spolki. Sorry,ale od wyceny to jest gielda... A poza tym jakie to ma znaczenie na czym robią ten gigantyczny wzrost zysku każdego roku,dla mnie to mogą nawet handlować w internecie gwoździami,czy balonikami do dmuchania,jeśli to ma przynosić aż takie zyski,to chwała im za to,są rewelacyjni na tle baranów z innych("powazniejszych") branż.To dlatego ta spółka straciła tak mało w czasie tej całej bessy. Co jest ich corowym biznesem? Numizmatyka czy Buisness Travel? Ma to wielkie znaczenie dla ich biznesu. Jesli sie nie rozwijaja to sie kurcza a to zaczyna byc niebezpieczne dla akcjonariuszy.
|
|
Temat:
NETMEDIA
Panowie czy czytaliscie raport i porownaliscie z wynikami z zeszlego roku. Widac ze kryzys jest!!! Nie zarobili az tak na wyjazdach, hotelach czy biletach lotniczych, tylko na numizmatyce!!!
W oswiadczeniu Prezesa jest napisane, ze zloto i przejecia wygenerowaly zysk a nie praca organiczna.
Poki co uwazam ze cena 6,-7pln to realna wycena spolki.
|
|
Czy widzieliscie? Znowu wraca sprawa PTQV
„Netmedia S.A. w Warszawie informuje, iż przed Sądem Okręgowym w Warszawie, XVI Wydział Gospodarczy toczy się postępowanie z powództwa „Polish Travel Quo Vadis” Sp. z o.o. w Warszawie o zaniechanie czynów nieuczciwej konkurencji polegających na użytkowaniu Centralnego Systemu Rezerwacji Online (CSRO), który wykorzystuje w sposób nieuprawniony rozwiązania i informacje systemu OdkryjPolske.pl, należącego do „Polish Travel Quo Vadis” Sp. z o.o. w Warszawie”
|
|
NOWY ARTYKUL O NETMEDIA, cos tam sie dzieje, z uwagi na fakt iz mam troche ich papieru, mam obawy jako maly nawet bardzo maly inwestor... pb.pl/2/a/2009/05/07/Bessa_roz...Bessa rozpaliła spór o Emonety.pl Dariusz Leśniak sprzedał firmę za 6,5 mln zł. Dostał połowę, czuje się oszukany i składa pozwy. To wina bessy - odpowiada przejmujący. W październiku 2007 r. Netmedia, giełdowa spółka z branży e-commerce, pochwaliła się przejęciem spółki Emonety.pl, jednego z największych graczy w obrocie monetami kolekcjonerskimi. Choć minęło już 1,5 roku, sprawa nie jest zamknięta. - Żałuję, że sprzedałem firmę. Wydawało mi się, że dzięki współpracy z dużą giełdową spółką wyprowadzę ją na szerokie wody. Skończyło się tym, że nie mam firmy i nie dość, że nie zarobiłem, to jeszcze na transakcji straciłem. Netmedia do dziś nie zapłaciły mi za firmę wszystkich przewidzianych rat - mówi Dariusz Leśniak, założyciel Emonet.pl. Czytaj poniżej Reklama: - Wypełniliśmy wszystkie postanowienia umowy i wszystkie należne płatności w gotówce czy też akcjach zostały uregulowane zgodnie z umowami i aneksami - odpowiada Andrzej Wierzba, prezes Netmediów. Jak to możliwe, że strony tak skrajnie oceniają transakcję? Czytaj w czwartkowym Pulsie Biznesu.
|
|
Patrząc po wynikach Oponeo, trzeba uważać. Przyglądam się spółce dokładnie i uważam że branża jest perspektywiczna ale nie wiadomo jak bardzo obecny rynek rezerwacji hotelowych, sprzedaży bieltów lotniczych (tzw wyj buisness travel) spowolnił.
Wydaje mi się że kurs spadnie do 5pln i wtedy można będzie rozważyć ewentualną inwestycję w spółkę. Jak kolega wspomniał słaba płynność a to z uwagi na fundusze które trzymają akcje. Zobaczcie raporty portfeli poszczegółnych TFI, OFE etc. (a to możecie zrobić na TFI.pl to tak przy okazji)
...pozdro ze słonecznego miasta Wawa zaraz Barcelona Real :) Barca Campion Real Cabron!
|
|
Temat:
06MAGNA
Ja spokojnie poczekam do 1,10 :)
|
|
Temat:
TFI.pl
LM to jeszcze nie taki zly wybor, wlasnie sprawdzilem na TFI.pl :) wiec moze bedziesz cos mial na starosc (tego zycze oczywiscie) ja obserwuje od jakiegos czasu BBICAP, 06M i NETMEDIA moze mi cos powiecie ciekawego? a tak siedze i analizuje wybrane Spolki, od WIG20 po te co wymienilem Pozdr M owner napisał(a):od 2 miesiecy mam stale zlecenie wplat do legg masona. trzeba zaczac odkladac na emeryturke :blackeye:
|
|
Co do rynku e-commerce uważałbym z hurrra optymizmem, ponieważ opony w tym roku może jeszcze sie sprzedawały, ale ich przyszłość nie jest wg mnie kolorowa. - co ile lat kupujesz opony letnie i zimowe? rynek musi miec stopien nasycenia - sprzedaz felg nie jest rozwiazaniem - jaki jest osob podlaczonych do sieci i ma sklonnosc do zakupow via net? - sprzedaz samochodow spadla (kryzys) - sa inne serwisy oferujace sprzedaz opon (nie wspolpracujacy z oponeo) Mozna jeszcze poszukac pytan ale te na poczatek wystarcza aby zastanowic sie czy warto kupowac akcje oponeo. Pozdrawiam S greg12 napisał(a):Jako miłośnik growth stock ,bardzo spodobała mi się spółka Oponeo.pl fakt c/z 27,40 jest na wysokim poziomie,ale spółka ma bardzo duży potencjał a pokazują to wyniki finansowe.Bardzo duży wzrost przychodów i zysku .Spółka zajmuje się handlem internetowym ,a w internecie sprzedaje opony oraz inne pierdołki...............branża jest bardzo perspektywiczna co moze pomóc spółce w trudniejszych czasach makroekonomicznych.
W njbliższym czasie zarząd nie wyklucza korekty prognoz finansowych ,oczywiście w górę. C/z w porównaniu do rozwoju spółki i branży wydaje się byc znośna ,tym bardziej ,że kurs społki bardzo dobrze zachowuje się w trudnych czasach na gpw.
Prosiłbym specjalistów ze Stockwatch.pl do przeglądnięcia raportów i podzielenia się opiniami odnośnie spółki. Pozdrawiam
Stockwatch.pl-jedyna prawdziwie merytoryczna strona o GPW,trzymam kciuki tak dalej WatchDog.
|
|
Temat:
TFI.pl
ja mam najwiecej w akcjach :) a raczej tych co zostali LONG TERM INVESTOR :)
a TFI.pl warto czytać bo mają czasami wywiady osób znanych, gdzie nikt inny nie ma.
Jestem jeszcze za młody zeby kupowac jednostki TFI
Pozdrawiam
|
|
Temat:
TFI.pl
Witam, gdyby ktoś szukał dokładnych informacji o TFI w Polsce, to polecam TFI.pl
Fajny portal, można znaleźć ciekawe wywiady, porady i inne przydatne informacje.
...a teraz wskakujemy na stockwatch.pl i patrzymy co sie dzieje na GPW :)
|
|