Temat:
SERINUS
Takie pytanko czy cala ta transakcja wplynie jakos na raport roczny. oznacza to, ze od dzisiaj firma zaczyna zarabiac pieniądze z wydobycia w Nigerii. Jesli tak to na jakim poziomie
|
|
Temat:
SERINUS
to znaczy po debiucie na AIM lub ????czy jest jakas inna mozliwosc zeby spłacic zadłuzenie dla KI
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Cheed napisał(a):Dochody z giełdy rozliczasz na odrębnym zeznaniu (PIT38, 19% od dochodu) i nie łączą się one z dochodami z np stosunku o pracę (PIT37). W związku z tym nie obchodzą Cię progi podatkowe. Jako iż mieszkasz w Irlandii (rozumiem, że powyżej 183 dni) to jesteś irlandzkim rezydentem podatkowym i w Polsce rozliczasz się jedynie z dochodów osiągniętych na terytorium RP. W Twoim przypadku będą to dochody z giełdy. Z dochodów irlandzkich rozliczasz się w Irlandii. Zorientuj się tylko czy musisz rozliczać się w Irlandii z dochodów giełdowych osiąganych w Polsce. Poczytaj konkretną umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania. Powodzenia! wielkie dzieki za pomoc ;) Zorientuje sie co i jak w Irlandii. A mam jeszcze jedno pytanie czy biuro maklerskie przysle mi jakies sprwozdanie lub rozliczenie z mioch zyskow i strat na gieldzie czy sam musze sobie to wyliczyc i przedstawic???????
|
|
tak mieszkam w irlandii wiec unikne podwojnego opodatkowania ale czy moge uniknac wykazania moich dochodow z irlandii aby byc na nizszym progu podatkowym lub rozlicac sie ryczaltowo
|
|
mam takie pytanie jak nie mieszkam i nie rozliczam sie z podatku w polsce, natomiast mam dochody z gpw to w jaki sposob powinien sie rozliczyc aby nie wykazywac moich zarobkow czy jest jakis sposob na to???????????
|
|