PARTNER SERWISU
cydqlkpb
olsen

olsen

Ostatnie 10 wpisów
Coś dziwnego działo się wczoraj na fixingu Spore zlecenia kupna po bardzo niskiej cenie Czy ktoś to zauważył ?

asiemie napisał(a):
dobrze już dobrze:

Za KDPW:
Dzień ustalenia prawa poboru 07.01.2010 r. (czyli akcje kupione najpóźniej 4.01)
Stosunek prawa poboru 5 JPP: 1 akcja NE (1pp za każdą akcję kupioną do 4.01 włącznie)
Pierwszy dzień zapisów 08.01.2010 r.
Ostatni dzień zapisów 21.01.2010 r.
Data przydziału 02.02.2010 r.
Zapisując się na akcje nowej emisji musisz mieć 5pp na każdą nową akcję i 15 pln na koncie.

Za bluzg przepraszam, ale niewiedza i brak wysiłku irytuje. Sam byłem w podobnej sytuacji przy emisji ponaru ale uznałem że wykonanie telefonu do biura maklerskiego to minimum które muszę wykonać żeby chronić własne realne pieniądze. Poziom dyskusji czasami sprawia że mam wrażenie że część z forumowiczów gra dolarami z monopoly. Ludzie to są wasze cięzko zarobione pieniądze i powinniście je szanować.

Gdy grałem na Ponarze, sprawdziłem w Google Earth jak duża jest hala kupiona w przez Zarząd w USA. Na pierwszy rzut oka było widać że to szwindel. Akcje zdążyłem sprzedać po 4,50. Gdy grałem na Immoeast uruchomiłem notowania w Austrii i wrzucałem na Stockwatch najswieższe dane ze spółki. Chodzi mi o to że warto interesować się w co inwestujemy pieniądze. Ktoś kiedyś powiedział że ludzie kupując telewizor za kilkaset dolarów przez kilka dni potrafią szukać najlepszej oferty a pakując kilka tys w akcje nierzadko robią to "bo kolega podpowiedział że urośnie"

Więc moi drodzy, czytać, szperać, dzwonić - pilnować własnej kasy.

Zlote slowa kolego Ja tez tak szperam a immo dzialal przez pewien czas jak austriacki klon Tylko to szukanie i szperanie sporo czasu pochlania ale to tak jak napisales nie jest wirtualna kasa Shame on you oj nie

WatchDog napisał(a):
Odcięcie praw poboru.
Info i niezły samouczek jest tu:
www.dibre.com.pl/wid,10990686,...
Chociaż najbardziej polecam nasz własny tekst:
www.stockwatch.pl/artykuly/pos...

WatchDog dzieki za linki teraz jasnosc widze king

Panowie mam pytanie do tej pory nie mialem do czynienia z pp Jak to jest termin pp borka jest na 7 stycznia a kurs na otwarciu zmienia sie 5 stycznia

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 października 2019 21:05:57
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,210 sek.

liosjjde
nirwswnm
fhegfirp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kdfxtwdu
jagmovhr
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat