Temat:
ASTARTA
Witam, coś się cichutko zrobiło w temacie Astarty, minęło półtora miesiąca od poprzedniego postu. Czy ma ktoś może swoje spostrzeżenia dlaczego się dzieje z Astarta to co się dzieje, czyli ciągłe spadki od miesiąca? Ponad 50% mojego portfela zajmuje astarta, i powiem szczerze trochę zacząłem się niepokoić ponieważ średnia moich zakupów wyniosła 46 zł. A tu widzę zlecenia już po 41.80... co prawda są bardzo małe obroty. Czyżby to cisza przed burzą, a może niecierpliwi pozbywają się akcji czy jest to spowodowane ostatnim komunikatem? Na "forum" bankiera ktoś wkleił rekomendację jakiegos zagranicznego banku a brzmi ona tak (niestety nie podal linka, ani odnosnika skad to wzial, podal w ten sam sposob jak ja teraz) Cytat:Dragon Capital revised valuation of ASTARTA with a BUY recommendation Our revised valuation of Astarta Holding combining DCF and comparative valuations yields a fair value of $22.03/share. The new valuation, being 128% higher than our previous estimate, suggests 38% upside to the stocks current market price and justifies a Buy recommendation. Astarta ranks first on the Analysts Ranking scale thanks to its strongly positive financial outlook stemming from growth in sugar prices, notes the analyst in her report. Ale znając życie, rekomendacja swoje a giełda swoje.. Pozdrawiam
|