xoeimiuu
Advertisement
PARTNER SERWISU
xiqraedr
bankrut

bankrut

Ostatnie 10 wpisów
Chciałbym przekazać parę uwag do serwisu oraz pytań:

1) Jeśli ktoś koloruje swoje wpisy na forum (jak jeden z użytkowników na niebiesko), to po wejściu do profilu spółki w panelu "Ostatnio na forum" widać tylko nazwę użytkownika. Nie da się więc kliknąć w link i przejść bezpośrednio na forum do tej wiadomości.

2) Uważam, że w profilu spółki, na zakładce "Historyczne wyniki", wyniki te powinny być wyświetlane w odwrotnej kolejności. Najczęściej chcemy przecież rzucić okiem na ostatnie kwartały a nie te sprzed lat. Ja za każdym razem wchodząc tam muszę przewijać się do ostatnich kwartałów, co jest trochę irytujące.

3) Czy i kiedy planowana jest zmiana/poprawa obsługi kanałów RSS forum? Uważam, że to jest dosyć ważna sprawa. Śledzę co prawda tylko kilka wątków, ale i tak jest to męczące, gdyż kilka razy dziennie muszę wchodzić na wszystkie te wątki na ostatnią stronę, aby sprawdzić, czy coś nowego się pojawiło. A pojawia się różnie - czasem aktywna dyskusja i wiele wpisów dziennie w ciągu paru dni, czasem na forum nie ma nic przez tydzień lub dłużej.

Czy naprawdę nie ma żadnych niepokojących sygnałów ze spółki? Od kilku dni ktoś pozbywa się naprawdę sporej ilości akcji nie pozwalając rosnąć cenie. To wygląda wręcz na paniczną wyprzedaż a pakiety są po kilkadziesiąt - sto tysięcy sztuk. Jak ludzie wykupią - dorzucane są kolejne. Wszystko pędzi w górę a Zenek spada. Czy to możliwe, że mamy jakiegoś trupa w szafie? Zaczynam się niepokoić, bo załadowany jestem na maksa.

Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, kiedy będzie obrót PP Ganta. Czy ktoś mógłby wyjaśnić,jak wygląda sprawa?
Znalazłem tylko, że zapisy są do 21-go stycznia, a podobno handel PP kończy się na 3 dni przed końcem zapisów. Czyli już powinien się kończyć a nie widzę, żeby się zaczął!

Proszę o wyjaśnienie, jeśli ktoś się orientuje w temacie.

Dokładnie miesiąc zajęło akcjom spółki zrobienie -24%.

Po krótkim wahaniu przełamała ostatnio wsparcie 8,25 z dołów w sierpniu i wrześniu i chyba zmierza do linii następnego wsparcia około 7,30 z lipca.

Nie znam się zbytnio na technicznej, ale ja tu nie widzę żadnych sygnałów odwrócenia trendu spadkowego, niestety. Think

A może jakiś większy ode mnie optymista coś dodającego otuchy napisze?

Ech, tak to jest, jak się człowiek kieruje emocjami a nie strategią i analizą.

Po pierwsze, przez ostatni czas kształtowała się formacja chorągiewki, co z reguły oznacza kontynuację trendu, a więc dalsze spadki w tym przypadku.
Po drugie, było założenie, że jak tracimy 10-15%, to wycofujemy i czekamy, aż spadnie do końca i będą sygnały wzrostów.
Ale nie - wszyscy krzyczą, że spółka niedoceniona, spadło już tak dużo, że to bardzo atrakcyjna cena itd. i człowiek skusi się.

Pewnie, że w końcu wzrośnie, bo nie zapowiada się, żeby firma miała zbankrutować. Tylko, że trzeba teraz czekać z akcjami kupionymi powyżej 8 zł, zamiast kupionymi po 6zł (bo poleci dalej, jak nic).

Ładne mi "w górę". Właśnie ludzie sprzedają po 8,14.

Hmm, "kurs powinien iść szybko w górę". A nie bierzemy pod uwagę ogólnej sytuacji na giełdzie? Jak będzie zwałka to polecą wszystkie akcje, nikt nie będzie patrzył wtedy na fundamenty. A spadki będą wkrótce na pewno. Teraz już dyskutuje się nie "czy" ale "jak szybko" i "jak głęboko". Optymiści twierdzą, że będzie 15% korekta, pesymiści, że powrócimy do trendu spadkowego na dłuższy czas.
Ja tam dzisiaj sprzedałem. Mam nadzieję, że wrócę do tego papieru, ale po niższej cenie.

Myślę, że sama informacja o tym, że toczy się jakieś postępowanie związane ze spółką, ma działanie negatywne. W końcu nie wiadomo, jaki będzie finał sprawy. Ponadto jedną z ostatnich informacji (w listopadzie) była utrata sporego kontraktu. Później praktycznie cisza o spółce. Stagnacja, a przecież na giełdzie są wzrosty. Część inwestorów chyba straciła nadzieję.
A przecież spółka wygląda obiecująco i jest naprawdę niedowartościowana. Ja na razie trzymam.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 18 sierpnia 2011 08:02:19
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,208 sek.

qugsrswa
tshwrxub
vjqrurmm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iinvyani
mmycbcar
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat