Chciałbym przekazać parę uwag do serwisu oraz pytań:
1) Jeśli ktoś koloruje swoje wpisy na forum (jak jeden z użytkowników na niebiesko), to po wejściu do profilu spółki w panelu "Ostatnio na forum" widać tylko nazwę użytkownika. Nie da się więc kliknąć w link i przejść bezpośrednio na forum do tej wiadomości.
2) Uważam, że w profilu spółki, na zakładce "Historyczne wyniki", wyniki te powinny być wyświetlane w odwrotnej kolejności. Najczęściej chcemy przecież rzucić okiem na ostatnie kwartały a nie te sprzed lat. Ja za każdym razem wchodząc tam muszę przewijać się do ostatnich kwartałów, co jest trochę irytujące.
3) Czy i kiedy planowana jest zmiana/poprawa obsługi kanałów RSS forum? Uważam, że to jest dosyć ważna sprawa. Śledzę co prawda tylko kilka wątków, ale i tak jest to męczące, gdyż kilka razy dziennie muszę wchodzić na wszystkie te wątki na ostatnią stronę, aby sprawdzić, czy coś nowego się pojawiło. A pojawia się różnie - czasem aktywna dyskusja i wiele wpisów dziennie w ciągu paru dni, czasem na forum nie ma nic przez tydzień lub dłużej.
|
|
Czy naprawdę nie ma żadnych niepokojących sygnałów ze spółki? Od kilku dni ktoś pozbywa się naprawdę sporej ilości akcji nie pozwalając rosnąć cenie. To wygląda wręcz na paniczną wyprzedaż a pakiety są po kilkadziesiąt - sto tysięcy sztuk. Jak ludzie wykupią - dorzucane są kolejne. Wszystko pędzi w górę a Zenek spada. Czy to możliwe, że mamy jakiegoś trupa w szafie? Zaczynam się niepokoić, bo załadowany jestem na maksa.
|
|
Temat:
GANT
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji, kiedy będzie obrót PP Ganta. Czy ktoś mógłby wyjaśnić,jak wygląda sprawa? Znalazłem tylko, że zapisy są do 21-go stycznia, a podobno handel PP kończy się na 3 dni przed końcem zapisów. Czyli już powinien się kończyć a nie widzę, żeby się zaczął!
Proszę o wyjaśnienie, jeśli ktoś się orientuje w temacie.
|
|
Temat:
ABMSOLID
Dokładnie miesiąc zajęło akcjom spółki zrobienie -24%. Po krótkim wahaniu przełamała ostatnio wsparcie 8,25 z dołów w sierpniu i wrześniu i chyba zmierza do linii następnego wsparcia około 7,30 z lipca. Nie znam się zbytnio na technicznej, ale ja tu nie widzę żadnych sygnałów odwrócenia trendu spadkowego, niestety. A może jakiś większy ode mnie optymista coś dodającego otuchy napisze?
|
|
Temat:
ABMSOLID
Ech, tak to jest, jak się człowiek kieruje emocjami a nie strategią i analizą.
Po pierwsze, przez ostatni czas kształtowała się formacja chorągiewki, co z reguły oznacza kontynuację trendu, a więc dalsze spadki w tym przypadku. Po drugie, było założenie, że jak tracimy 10-15%, to wycofujemy i czekamy, aż spadnie do końca i będą sygnały wzrostów. Ale nie - wszyscy krzyczą, że spółka niedoceniona, spadło już tak dużo, że to bardzo atrakcyjna cena itd. i człowiek skusi się.
Pewnie, że w końcu wzrośnie, bo nie zapowiada się, żeby firma miała zbankrutować. Tylko, że trzeba teraz czekać z akcjami kupionymi powyżej 8 zł, zamiast kupionymi po 6zł (bo poleci dalej, jak nic).
|
|
Temat:
ABMSOLID
Ładne mi "w górę". Właśnie ludzie sprzedają po 8,14.
|
|
Temat:
ABMSOLID
Hmm, "kurs powinien iść szybko w górę". A nie bierzemy pod uwagę ogólnej sytuacji na giełdzie? Jak będzie zwałka to polecą wszystkie akcje, nikt nie będzie patrzył wtedy na fundamenty. A spadki będą wkrótce na pewno. Teraz już dyskutuje się nie "czy" ale "jak szybko" i "jak głęboko". Optymiści twierdzą, że będzie 15% korekta, pesymiści, że powrócimy do trendu spadkowego na dłuższy czas. Ja tam dzisiaj sprzedałem. Mam nadzieję, że wrócę do tego papieru, ale po niższej cenie.
|
|
Myślę, że sama informacja o tym, że toczy się jakieś postępowanie związane ze spółką, ma działanie negatywne. W końcu nie wiadomo, jaki będzie finał sprawy. Ponadto jedną z ostatnich informacji (w listopadzie) była utrata sporego kontraktu. Później praktycznie cisza o spółce. Stagnacja, a przecież na giełdzie są wzrosty. Część inwestorów chyba straciła nadzieję. A przecież spółka wygląda obiecująco i jest naprawdę niedowartościowana. Ja na razie trzymam.
|
|