knmihlyl
Advertisement
PARTNER SERWISU
dblpebjn
adam1983

adam1983

Ostatnie 10 wpisów
romsie napisał(a):
EMPEL zgadzam się z Twoim przypuszczeniem że to KBC TFI wywala papiery. Wystarczy nieduża korekta rynku a Fundusz spanikował,tylko że wywalają zbyt ostro bo zaniżają kurs. No chyba że o to chodzi.

KBC sypał papier od 4 stycznia do mniej więcej polowy miesiąca, bo stosunkowo wysokich cenach i to zapewne była jakaś zmiana portfela, bo w tym czasie kupowali NETMEDIE a to, co sie działo od tamtego czasu to była jakaś zagrywka, bo przemieliło sie jakieś 10mln akcji ( nie licząc w ostatnich spadkowych i dziś wzrostowej ) a żadnego infa nie było o zmianie zaangażowania KBC miało zaledwie 1,5mln papiera wiec nie było w stanie wygenerować takiego obrotu sypiąc papierem wiec to jakieś slupy poniżej miliona akcji robiły te zwale

Po prostu komuś zależy na tym żeby cena była nisko...tak wystraszyli kupujących że teraz nikt nie bierze nawet po 1,05 a gdzie tu teraz przeprowadzić emisje po 1,20 jaki instytucjonalny weźmie papier po 1,20 jak na rynku jest go do woli poniżej tej ceny :/

Ja też siedzę na tym papierze na chwile obecna ze stratą, a to co sie tu dzieje nie jest optymistyczne wygląda jak klasyczne ubieranie w papier a przy takiej cenie to trochę podejrzane, bo raczej powinni zbierać w końcu układ z bankiem jest wiec jest lepiej niż było parę miesięcy temu a kurs wtedy był wyższy

lol poszedłem sie zdrzemnąć włączam notowania i z wjazdu strzeliłem karpia hahaa z +15% na -20% dobrze ze nie kupiłem tych akcji jednak, bo cos mi tu śmierdziało swoja droga współczuje tym, co dziś brali powyżej 4zl, bo juz nie odzyskają kasy ja jak bym kupił te akcje przy 2,50 jak chciałem to prawdopodobnie bym dziś sprzedał przy 4zl a jak tak dalej pójdzie to za niedługo sprzedać je pkc będzie ciężko

m2c napisał(a):
no ja sprzedalem akcje jak tech stal w granicach 2.60-2.62... a teraz patrzac na to co sie dzieje wale lbem w sciane Dancing

Tez niestety wyszedłem z techa poniżej 3zl a dokładniej po 2,52 w prawdzie brałem po 2,80 wiec dużo nie straciłem, ale pluje sobie w brodę ze nie siedziałem w końcu ryzyko straty było mniejsze niz potencjalny zysk, ale emocje wzięły gore potem zastanawiałem sie czy brać po 2,40 ale nie odważyłem sie :/

Te ciągle przewałki napiera o jeden grosz zaczynają mnie juz wkur.... mam tego badziewia po 0,24 i nawet sprzedać na 0 sie za bardzo nie da ciekawe czy to kiedyś w końcu drgnie w gore, bo jak na razie, co sie trochę nazbiera na kupnie to ktoś to dojeżdża wielomilionowym zleceniem i znowu kiszonka o grosza niżej -.-

Ja z jednym pakietem stalem tydzien zeby kupic za 0,24 i ledwo sie udalo niestety nie wykorzystalem odpalu na 0,26 a szkoda bo 2 pakiet po 0,24 wpadl strasznie latwo prawie jednym zleceniem ktos dojachal cala pule teraz tylko kwestia w ktora to wszytko pojdzie strone bo w moim przypadku 1grosz to kilka tysiakow :/

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 16 września 2012 19:42:58
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,261 sek.

bzbwckkb
otuajvqv
nwewarct
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ppjxoavb
vqhhsjtd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat