Temat:
BIOTON
Święta racja - ten papier to tylko papier jest.
|
|
Szansę ma, jak każda spółka, ale biorąc pod uwagę wielkość emisji, ostatnie korekty na WSt. mam mieszane odczucia. Wydaje mi się, że wielu kupiło taniejące akcje jak i prawa poboru (bo obroty nie były na 1 i 2 małe ostatnio), licząc na szybki wzrost po zakończeniu emisji. Jeżeli wyniki za Q4 nie będą optymistyczne to pewnie wzrost będzie niewielki.
|
|
Temat:
ALMA
Muszę przyznać, że zaczyna to wyglądać jako obrona Częstochowy. Drugi dzień z rzędu, można było zauważyć spadek ok. 3,5% w początkowym etapie handlu, jednak na koniec dnia (może to fiksingowi cudotwórcy) spadki były odrabiane. mamy również do czynienia z ogólnym pogorszeniem nastrojów na GPW, którego źródło znajduje się za oceanem. Biorąc pod uwagę zapowiedzi prezesa o stracie za Q4, oddalenie przez sąd wniosku o zakaz emisji programu o nieprawidłowościach w lubelskim oddziale - to i tak kurs nieźle się zachowuje. Ciekawe czy to już koniec dołka? Zastanawiam się co się będzie działo z kursem po ustąpieniu pesymizmu na WSt oraz po publikacji wyników za Q4. Czy ktoś może ma jakieś wskazówki? Pozdrawiam
|
|
Temat:
PGE
To już coś konkretnego, bo jakby się tu mała "pyskówka" zrobiła, a jakby brakuje dyskusji na temat przyszłości kursu.
|
|
Temat:
BIOTON
Cytat:to omen, nie lekceważ tego znaku Angel rozumiem, że chciałeś kupić po 0,22. zauważyłeś, ile chętnych było przed Tobą na akcje w tej cenie? co najmniej 500. obowiązuje kolejność składania zleceń. a chętnych do oddania w tej cenie nie było aż tylu, stąd niezrealizowane zlecenie. pamiętaj jedynie, że cierpliwość anioła-stróża ma swoje granice blackeye i stało się (chyba)oscylator biotonu obniżył loty na pomiędzy 21 a 22 to jest padaka
|
|
Temat:
BIOTON
Tak, pewnie masz rację, zresztą można się tutaj spotkać z podobnymi opiniami na temat spółek pewnego Ryszarda, i raczej nie są to pozbawione racji zdania. Co do biotka to prawdopodobnie tak będzie jak przewidujesz, może połączy się z Starakiem a może nie, a jak już by się połączył to tak zamieszają w papierach, że wyjdą z zyskiem a koszty poniosą takie małe "leszczyki" (bo będzie dedykowana emisja bez pp, albo jakieś transakcje wymienne poza rynkiem umorzenia umorzeń itp.). Jednak jak z tego wybrnąć to jest problem, mój pomysł z pakietem po 0,22, ma chyba małe prawdopodobieństwo realizacji.
|
|
Temat:
BIOTON
Ja też odwiedzam ten wątek w tych celach, ale kupiłem dosyć dawno tego biotka i po prostu mi trochę zbrzydł a nie wiem jak się go pozbyć bez straty. Mimo optymizmu wielu, nie bardzo wierzę w możliwość jego znacznego wzrostu. Nie rozumiem tej spółki i jej zasad działania, jest to nieodgadnione chyba nawet dla WD. Bardziej liczę na niewielkie fluktuacje kursu powyżej obecnego, i wtedy minimalizując stratę sprzedałbym wszystko, tzn to co mam + pakiet po 0,22. Sumarycznie uśredniona cena obniżyłaby mój niewypał ;(.
|
|
Temat:
BIOTON
A może masz jakiś inny pomysł na pozbycie się tego wspaniałego papieru, (oprócz czekania na wzrosty bo to mu raczej nie grozi) bo ja jakoś innego nie widzę.
|
|
Temat:
BIOTON
Cały dzień byłem w ogonie? przecież były zmiany kursu, część zleceni byłą realizowana no i to były 4mln. Oprócz tego było kilka zleceń o większym wolumenie, na realizację których powinno się złożyć kilka mniejszych. W sumie nie znajduję wyjaśnienia dla tego co się tam dzieje. Rozumiem, że trudne będzie zrealizowanie zlecenie kupna po 0,22 i sprzedaży o 0,01 więcej - bo to miał być mój sposób na pozbycie się tego papieru - kupionego wcześniej (nieco drożej).
|
|
Temat:
BIOTON
Witam! Mam pytanie, czy może ktoś wie o co chodzi z Biotonem. Obroty lekko powyżej 4mln, kilkunastokrotna zamiana kursu w przedziale 0,22 - 0,23. A wystawiłem zlecenie kupna na "nędzne" kilka tyś. i nie udało się zrealizować. Będę wdzięczny za jakieś "pojaśnienie sytuacji". Pozdrawiam
|
|
Temat:
MCI
"Dużym zaskoczeniem są wysokie obroty, jakie generowały dziś małe i średnie spółki. To efekt zapowiedzi, że MCI podniósł prognozę zysków za 2009 rok co przełożyło się na wzrost kursu akcji spółki o ponad 7,5 proc. przy obrotach ponad 21 mln złotych" duży wzrost, duże obroty, ale co dalej, pewnie jutro jakaś mała realizacja zysków nastąpi i będziemy obniżkę kursu pewnie ok. 2%.
|
|
Temat:
PGE
Tak, też to widziałem, ceny energii wyższe, PGE może na przełomie marca/kwietnia wejdzie do wig20 a kurs sobie zdąża na dół nie zwracając zupełnie na to uwagi. Biorąc gorączkę lewarowania w okresie oferty publicznej nie wygląda to rewelacyjnie dla tych co nie sprzedali zaraz po debiucie.
|
|
|
|
Temat:
RADPOL
Tak i nie widać końca tego dołka, może coś na zakończenie roku pokażą ciekawego?
|
|
Temat:
POLNA
Witam! Wszedłem przy 14,5 i zastanawiam się co dalej, czy nie dokupić. Może ktoś ma jakieś ciekawe przemyślenia?
|
|
Temat:
PGNIG
Bardzo nie może, wygląda na to, że problemy z ciągłymi negocjacjami i renegocjacjami negocjacji z dostawcą gazu kładą przekładają się na kurs.
|
|
Cóż, ostatnie informacje o portfelu zamówień, pomogły trochę kursowi, ciekaw na jak długo wystarczy tego paliwa.
|
|
Temat:
TVN
Wygląda na to, że rynek wcześniej zdyskontował informację o próbie zakupu TV PULS (wzrost do 15.40)jednakże, TVN jak się okazało wycofał i pewnie dlatego tak stoi - mam rację?
|
|
Temat:
TVN
Ja też się spodziewałem i niestety osłabło na 14,53 - cóż koniec tygodnia w ogóle był słaby, może coś w tym tyg. się zmieni.
|
|
Tak a tu południe nas zaskakuje, powoli bo cień się kładzie z weksli, czy tez innych zobowiązań pozostałych po poprzednim zarządzie Karen - ciekawe co z tego wyniknie.
|
|