PARTNER SERWISU
clohyqhb
kselos

kselos

Ostatnie 10 wpisów
Święta racja - ten papier to tylko papier jest.

Szansę ma, jak każda spółka, ale biorąc pod uwagę wielkość emisji, ostatnie korekty na WSt. mam mieszane odczucia. Wydaje mi się, że wielu kupiło taniejące akcje jak i prawa poboru (bo obroty nie były na 1 i 2 małe ostatnio), licząc na szybki wzrost po zakończeniu emisji. Jeżeli wyniki za Q4 nie będą optymistyczne to pewnie wzrost będzie niewielki.

Muszę przyznać, że zaczyna to wyglądać jako obrona Częstochowy. Drugi dzień z rzędu, można było zauważyć spadek ok. 3,5% w początkowym etapie handlu, jednak na koniec dnia (może to fiksingowi cudotwórcy) spadki były odrabiane. mamy również do czynienia z ogólnym pogorszeniem nastrojów na GPW, którego źródło znajduje się za oceanem. Biorąc pod uwagę zapowiedzi prezesa o stracie za Q4, oddalenie przez sąd wniosku o zakaz emisji programu o nieprawidłowościach w lubelskim oddziale - to i tak kurs nieźle się zachowuje. Ciekawe czy to już koniec dołka? Zastanawiam się co się będzie działo z kursem po ustąpieniu pesymizmu na WSt oraz po publikacji wyników za Q4. Czy ktoś może ma jakieś wskazówki? Pozdrawiam

To już coś konkretnego, bo jakby się tu mała "pyskówka" zrobiła, a jakby brakuje dyskusji na temat przyszłości kursu.

Cytat:
to omen, nie lekceważ tego znaku Angel
rozumiem, że chciałeś kupić po 0,22. zauważyłeś, ile chętnych było przed Tobą na akcje w tej cenie? co najmniej 500. obowiązuje kolejność składania zleceń. a chętnych do oddania w tej cenie nie było aż tylu, stąd niezrealizowane zlecenie.
pamiętaj jedynie, że cierpliwość anioła-stróża ma swoje granice blackeye

i stało się (chyba)oscylator biotonu obniżył loty na pomiędzy 21 a 22 to jest padaka

Tak, pewnie masz rację, zresztą można się tutaj spotkać z podobnymi opiniami na temat spółek pewnego Ryszarda, i raczej nie są to pozbawione racji zdania. Co do biotka to prawdopodobnie tak będzie jak przewidujesz, może połączy się z Starakiem a może nie, a jak już by się połączył to tak zamieszają w papierach, że wyjdą z zyskiem a koszty poniosą takie małe "leszczyki" (bo będzie dedykowana emisja bez pp, albo jakieś transakcje wymienne poza rynkiem umorzenia umorzeń itp.). Jednak jak z tego wybrnąć to jest problem, mój pomysł z pakietem po 0,22, ma chyba małe prawdopodobieństwo realizacji.

Ja też odwiedzam ten wątek w tych celach, ale kupiłem dosyć dawno tego biotka i po prostu mi trochę zbrzydł a nie wiem jak się go pozbyć bez straty. Mimo optymizmu wielu, nie bardzo wierzę w możliwość jego znacznego wzrostu. Nie rozumiem tej spółki i jej zasad działania, jest to nieodgadnione chyba nawet dla WD. Bardziej liczę na niewielkie fluktuacje kursu powyżej obecnego, i wtedy minimalizując stratę sprzedałbym wszystko, tzn to co mam + pakiet po 0,22. Sumarycznie uśredniona cena obniżyłaby mój niewypał ;(.

A może masz jakiś inny pomysł na pozbycie się tego wspaniałego papieru, (oprócz czekania na wzrosty bo to mu raczej nie grozi) bo ja jakoś innego nie widzę.

Cały dzień byłem w ogonie? przecież były zmiany kursu, część zleceni byłą realizowana no i to były 4mln. Oprócz tego było kilka zleceń o większym wolumenie, na realizację których powinno się złożyć kilka mniejszych. W sumie nie znajduję wyjaśnienia dla tego co się tam dzieje. Rozumiem, że trudne będzie zrealizowanie zlecenie kupna po 0,22 i sprzedaży o 0,01 więcej - bo to miał być mój sposób na pozbycie się tego papieru - kupionego wcześniej (nieco drożej).

Witam! Mam pytanie, czy może ktoś wie o co chodzi z Biotonem. Obroty lekko powyżej 4mln, kilkunastokrotna zamiana kursu w przedziale 0,22 - 0,23. A wystawiłem zlecenie kupna na "nędzne" kilka tyś. i nie udało się zrealizować. Będę wdzięczny za jakieś "pojaśnienie sytuacji". Pozdrawiam

"Dużym zaskoczeniem są wysokie obroty, jakie generowały dziś małe i średnie spółki. To efekt zapowiedzi, że MCI podniósł prognozę zysków za 2009 rok co przełożyło się na wzrost kursu akcji spółki o ponad 7,5 proc. przy obrotach ponad 21 mln złotych"
duży wzrost, duże obroty, ale co dalej, pewnie jutro jakaś mała realizacja zysków nastąpi i będziemy obniżkę kursu pewnie ok. 2%.

Tak, też to widziałem, ceny energii wyższe, PGE może na przełomie marca/kwietnia wejdzie do wig20 a kurs sobie zdąża na dół nie zwracając zupełnie na to uwagi. Biorąc gorączkę lewarowania w okresie oferty publicznej nie wygląda to rewelacyjnie dla tych co nie sprzedali zaraz po debiucie.d'oh!

I wszystko wydaje się być jasne:

gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...

Eh?

Tak i nie widać końca tego dołka, może coś na zakończenie roku pokażą ciekawego?

Witam!
Wszedłem przy 14,5 i zastanawiam się co dalej, czy nie dokupić. Może ktoś ma jakieś ciekawe przemyślenia?

Bardzo nie może, wygląda na to, że problemy z ciągłymi negocjacjami i renegocjacjami negocjacji z dostawcą gazu kładą przekładają się na kurs.

Cóż, ostatnie informacje o portfelu zamówień, pomogły trochę kursowi, ciekaw na jak długo wystarczy tego paliwa.

Wygląda na to, że rynek wcześniej zdyskontował informację o próbie zakupu TV PULS (wzrost do 15.40)jednakże, TVN jak się okazało wycofał i pewnie dlatego tak stoi - mam rację?

Ja też się spodziewałem i niestety osłabło na 14,53 - cóż koniec tygodnia w ogóle był słaby, może coś w tym tyg. się zmieni.

Tak a tu południe nas zaskakuje, powoli bo cień się kładzie z weksli, czy tez innych zobowiązań pozostałych po poprzednim zarządzie Karen - ciekawe co z tego wyniknie.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 czerwca 2011 19:25:16
Liczba wpisów: 21
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,302 sek.

yseuhmww
jydebkjz
vhqqjtdj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zuckfcuc
xvrkacgx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat