Nikt nie wrzucił jeszcze, a tu Cytat:Lindab chce nabyć 51,8 proc. akcji Centrum Klima po 14,50 zł, później ogłosi wezwanie na pozostałe akcje
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
|
|
Temat:
PBG
Dobrze powiedziane, to był moment i wsparcie runęło. Broniłem kursu jak się dało, ale widać pospieszyłem się  Przed wynikami tak się wysypują czy jak.
|
|
Temat:
EFH
Cytat:EFH poza sporym zadłużeniem które spłaca, oraz inwestycjami które obecnie są zamrożone, z ostatnich kilku raportów wygląda na zdrowe przedsiębiorstwo. Czy ma jakiego trupa w szafie? Jeden wypadł już w 2008 roku - gdzie potrzebny był kapitał na oddłużenie firmy. Ponadto firma mocno pościnała koszty funkcjonowania [sprzedaż helikopterów, samochodów, etc], wykonała rewizje planów inwestycyjnych. Prowadzi działalność etyczną. To co piszesz to wszystko racja, tylko przed restrukturyzacją kurs był ok. 1PLN. Można uzasadniać zachowanie kursu trendem na całym rynku, tylko że w ostatnim czasie mocno wchodzi inwestor (AL SAAD już ponad 10%) a kurs obsuwa się dalej. Z tego wynika,że ktoś wychodzi ze spółki bez żalu. W sytuacji, że w przyszłym roku mamy EURO trochę to dziwne, bo kiedy ma rosnąć jak nie teraz. Czyżby lepiej już było? A skąd odniesienie do CEDC? Tam, gdy wszedł RS z 9PLN wybiło do prawie 20PLN.  Coś chyba mocno zapomniana ta nasza spółeczka, że nawet spekulacyjnie kiepsko się zachowuje.
|
|
Temat:
EFH
Al Saad , planowany skup, reklamy w tv, rozkminianie tutaj na forum, kto kupił, za ile, kto i w jakim celu zaniża itp. wszystko to jest fajne tylko co z tego. Fakty są takie, że kurs jak spadał tak dalej spada (już prawie 60% w przeciągu roku) Coś tu śmierdzi i być może niedługo (może przy następnym raporcie) dowiemy się jak jest przyczyna. Gdyby w spółce było ok nie trzeba byłoby reklamować się w tv, chyba że chcą skup akcji zrobić drożej  Jak dla mnie za dużo mydlenia i kombinatorstwa. Wysoce ryzykowana zabawa. Już chyba bardziej wolę CEDC;)
|
|
Temat:
MISPOL
ok. wezwanie wezwaniem, ale może ktoś bardziej doświadczony napisałby jak się ma do wyceny spółki to info z 15.12.2010 w powiązaniu z niedawną informacją o objęciu akcji przez "PTFI" Cytat:Kapitał zakładowy Spółki zostaje podwyższony z kwoty 1.598.900,- zł (jeden milion pięćset dziewięćdziesiąt osiem tysięcy dziewięćset złotych) o kwotę 189.675,20 zł (sto osiemdziesiąt dziewięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt pięć złotych 20/100) do kwoty 1.788.575,20 zł (jeden milion siedemset osiemdziesiąt osiem tysięcy pięćset siedemdziesiąt pięć złotych 20/100), w ramach Kapitału Docelowego. Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki, zostanie dokonane poprzez: a) emisję nowych nieuprzywilejowanych akcji na okaziciela serii K, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, w liczbie 1.598.899 (jeden milion pięćset dziewięćdziesiąt osiem tysięcy osiemset dziewięćdziesiąt dziewięć) akcji (zwanych dalej "Akcjami Serii K") oraz b) emisję nowych nieuprzywilejowanych akcji na okaziciela serii L, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, w liczbie 297.853 (dwieście dziewięćdziesiąt siedem tysięcy osiemset pięćdziesiąt trzy) akcje (zwanych dalej "Akcjami Serii L").
Cena emisyjna Akcji Serii K wynosi 6,58 zł (sześć złotych 58/100) za jedną Akcję. Cena emisyjna Akcji Serii L wynosi 6,58 zł (sześć złotych 58/100) za jedną Akcję
Akcje Serii K i Akcje Serii L mogą być pokryte wyłącznie wkładem pieniężnym. Objęcie Akcji Serii K i Akcji Serii L nastąpi w drodze subskrypcji prywatnej. www.bankier.pl/wiadomosc/MISPO...Objęcie przez "PTFI" było po jakiej cenie? 6,58PLN?
|
|
gavi – SGN 5 MIP 5
|
|
Temat:
MISPOL
Cytat:Newma Hildings wezwał do sprzedaży 4.423.344 akcji Mispolu po 7,2 zł za papier (update) PAP - Biznes 10 Lis 2010, 13:26
stooq.pl/n/?f=383229&searc...Są tu jacyś posiadacze Mispola? Mógłby ktoś się pokusić o skomentowanie infa i ogólnie o ocenę sytuacji i perspektywy spółki. Pozdrawiam
|
|
50,01
|
|
Temat:
HBPOLSKA
stooq.co.uk/n/?f=374892&se...Cytat:ING OFE zwiększyli swój udział z 9,83% do 11,04% w dniu 20 października br. (DM BZ WBK SA)
może coś drgnie wreszcie w górę.
|
|
Temat:
MISPOL
Cytat:Warszawa, 01.09.2010 (ISB) - Spółka spożywcza Mispol miała 3,57 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w I poł. 2010 roku wobec 5,99 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie. stooq.pl/n/?f=353485&searc...
|
|
Cytat:Transakcje: Tauron DM BZ WBK - Biznes 6 Lip 2010, 10:45
Członek RN nabył 32,5 tys. akcji w okresie IPO pomiędzy 28 czerwca a 1 lipca, płacą za jedną akcję od 5,02 zł do 5,13 zł. (DM BZ WBK SA)
link
|
|
Temat:
TAURONPE
5,66
|
|
Temat:
PZU
stefanek napisał(a):na razie ida tylko male pakiety 10-30 sztuk:) Dopiero za chwile zacznie sie bujac i bedzie ciekawie - nikt z Was nie czeka?:) ja 1/3 sobie zostawiłem. poczekam, popatrze,...
|
|
Temat:
CEDC
Dobrze kolega prawi. Wystarczy nałożyć na siebie wykrez CEDC z USD/PLN i widac jak na dłoni. Miałem tą spółke na poczatku roku kupioną w okolicach 50 PLN. Nie oddałem na minimach, ale nie wytrzymałem i wysiadłem gdzies ok 40PLN.uff ale jazda była. Potem chciałem odkupic ale tak wyrwała ,ze nie zdązyłem. Teraz obserwuje, ale z kupnem jeszcze sie wstrzymam. USD/PLN odbiło od 2,7 i różnie to może być. I jeszcze słówko odnośnie gwałtownych przecen. Może na początku roku była trochę inna sytuacja jak teraz, ale na tej spółce pamiętam wahania jednodniowe o kilkanascie % w obie strony.
|
|
Temat:
HBPOLSKA
Leniwa sesja to i cicho, ale ja jako debiutant na tym forum skorzystam z okazji i przywitam się:) Dzień Dobry:) Bardziej czytam niż pisze, ale podoba mi się tutaj. HB mam od niedawna, kupione po 3,56. Na giełdzie jestem od końcówki ubiegłej hossy i jak na razie udaje mi się być na plusie. Pozdrawiam
|
|