PARTNER SERWISU
nkvgfkbe
losiu20

losiu20

Ostatnie 10 wpisów
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

raport a w raporcie oprócz starego tematu ciepłowni doszedł nowy kopalnia na wschodzie. Co myślicie o tym wszystkim ?

Małe zainteresowanie tą spółką widzę.
Według komunikatu z 15.10 dywidenda nie zostanie wypłacona a na stronie jest że będzie wypłacona 31.10, więc chyba znów trzeba to zmienić ?

A to nie jest tak że dywidenda nie jest potwierdzona jeszcze ?

dzięki za odpowiedz:) czy sprzedam to nie wiem ale dzięki za uwagi, wątpię w kurs powyżej 2 zł na gpsw

witam
trzeba sprzedać dziś czy w poniedziałek żeby mieć prawo do dywidendy ? bo wiem że 3 dni przed przyznaniem ? jak to jest ?

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Grupa PSW Holding S.A otrzymała tytuł Euro Leader 2011 w zakresie hurtowej sprzedaży węgla.

Pale pelletem więc nie wiem :)

Wydaję się ładne, spółką interesuje się od nie dawna, narazie miło mnie zaskakuje.
Ciekawe co będą sprzedawać po okresie grzewczym ?

Gdzieś wyczytałem że posiadacz akcji PZU będzie miał zniżkę na ubezpieczenie 10 % :P Osobiście nie wiem czy dokonam zakupu ale spółka na pewno będzie ciekawa i będzie można na niej zarobić ;]

zwykła realizacja zysków, kurs amiki szedł baaaardzo długo nie przerwania do góry, teraz korekta i czas na kolejne wejście :)

Mało postów a spółka bardzo ciekawa i dająca dobrze zarobić.
Amica to moja pierwsza inwestycja, wchodziłem w nią po 5 i po 12.70, ostatnie wyjście kawałek przed 27 i myślałem że to koniec wzrostów a tu kurs szaleje powyżej 40 ;]
Nie znam się na AT polegałem tylko na raportach i wykresach historycznych :D

style napisał(a):
witam!

Mam na rachunku PP borka i chciałbym je zamienic na akcje po 10 gr szt. Kiedy mogę tego dokonań bo w infie jest jedynie podane że PP beda notowane do 24 marca a wiec możliwy bedzie jedynie obrót nimi tzn ich nabycie i sprzedaż.. a kiedy bedzie można je zamienic na akcje nowej serii ??

pozdrawiam
style

"Ostatni dzień notowania opraw poboru: 24 marca 2010 r." jak dla mnie to po tej dacie, potwierdza to ktoś ;>?

Taurus80 napisał(a):
losiu20 napisał(a):
Kiedy wreszcie będzie się można bawić PP ?

Zababawki w sklepie zabawkowym sprzedaja.
A jak chcesz uzyskac odpowiedz na pytanie prosze zadzwonic do KNFu moze uzyskasz odpowiedz choc bardzo w to watpie :)
Pamietaj cierpliwosc jest cnota.

Dobra cierpliwie czekam :)
Ps. numer do KNF znalazłem i zaraz się wszystkiego dowiem :P

Kiedy wreszcie będzie się można bawić PP ?

P. Krauze znów poszalał ;]
a ja pamiętam na początku mojej przygody z giełda że Bioton był po 30 gr. i miałem wielka ochotę na zakup i zysk rzędu 100 procent :P jakaś magiczna moc mnie od tego odwiodła :D

www.parkiet.com/artykul/25,886...

Cytat:
Spółka produkująca tabor kolejowy, która od lipca 2009 roku znajduje się w upadłości likwidacyjnej podpisała umowę z inwestorem ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich na produkcję i utrzymanie wagonów.
Kontrakt został zawarty na trzy lata i jak podała w niedzielę spółka ZNTK Łapy SA obejmuje wykonanie cystern cztero-osiowych i tank – kontenerów oraz ich późniejszą konserwację i składowanie na własnym terenie. Łapy mają mieć też wyłączność na naprawę i rewizję wyprodukowanych przez siebie składów.

Taurus80 napisał(a):
losiu20 napisał(a):
Zapisac sie na prawa poboru w swoim domu maklerskim, kupic je a pozniej czekac az w marcu stana sie akcjami, bedziesz ich mial wtedy 6 razy wiecej :) nie wiem dlaczego akurat 6 ale ktos tak wyzej napisal ( mi sie wydawało ze razy 5 :) ) jesli sie myle niech mnie ktos poprawi

Bedziesz mial 1 obecna + 5 akcji nowych w sumie 6 ile to jest razy sam sobie policz

Dzieki za wyjasnienie :)

Zapisac sie na prawa poboru w swoim domu maklerskim, kupic je a pozniej czekac az w marcu stana sie akcjami, bedziesz ich mial wtedy 6 razy wiecej :) nie wiem dlaczego akurat 6 ale ktos tak wyzej napisal ( mi sie wydawało ze razy 5 :) ) jesli sie myle niech mnie ktos poprawi

Taurus80 napisał(a):
Przy obecnej cenie 1.70 kurs wynosi 9.70 na starym wykresie wiec sobie zobacz!!
A wyszlo to tak 1.70*6szt-0.50zl= 9.70

Co to za 9,70 ? sory ale tak nie do konca czaje :) mam akcje borka wiec przysluguje mi pp :)

Uff juz sie bałem że to jakis Armagedon na akcjach boryszewa :P ale przypomniał mi dobry brat że odcieli pp i dlatego tak sie dzieje (3 dni :D). Wedlug ksiazki to te prawa poboru jakos łatwiej wyglądały, ale cuż człowiek sie uczy:)

Strzał roku jak był po 4 zł bo teraz to chyba większych szans na wzrost nie ma, ale ja jeszcze trochę trzymam liczę na dobicie do 16 zł :D
Pozdrawiam

Jako młody i początkujący inwestor boje się tej emisji... Słusznie ?? dlatego że to pierwsza spółka która wprowadza mi PP i również dlatego że duszo osób pisze że Pan Roman lubi takie zabawy
Wie ktoś jak to było z innymi firmami Pana Romana, bo wiem że Skotan też miał PP.
PP miały Skotan Hutmen i Alchemia i za każdym razem kurs spółki leciał bardzo mocno do góry, w przypadku Boryszewa tego nie ma bo cena w trakcie ogłoszenia nowej emisji wynosiła około 5,50-6 zł i maks to chyba było 7,8 zł więc szału nie ma.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 29 maja 2015 15:13:00
Liczba wpisów: 31
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,483 sek.

gvbxgdes
njusnfvj
rvxqdiwb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 838,91 zł +384,19% 96 838,91 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gspzpnxt
ksxiaekg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat