|
|
Temat:
PSWCAPITA
Małe zainteresowanie tą spółką widzę. Według komunikatu z 15.10 dywidenda nie zostanie wypłacona a na stronie jest że będzie wypłacona 31.10, więc chyba znów trzeba to zmienić ?
|
|
A to nie jest tak że dywidenda nie jest potwierdzona jeszcze ?
|
|
dzięki za odpowiedz:) czy sprzedam to nie wiem ale dzięki za uwagi, wątpię w kurs powyżej 2 zł na gpsw
|
|
witam trzeba sprzedać dziś czy w poniedziałek żeby mieć prawo do dywidendy ? bo wiem że 3 dni przed przyznaniem ? jak to jest ?
|
|
|
|
Pale pelletem więc nie wiem :)
|
|
Wydaję się ładne, spółką interesuje się od nie dawna, narazie miło mnie zaskakuje. Ciekawe co będą sprzedawać po okresie grzewczym ?
|
|
Temat:
PZU
Gdzieś wyczytałem że posiadacz akcji PZU będzie miał zniżkę na ubezpieczenie 10 % :P Osobiście nie wiem czy dokonam zakupu ale spółka na pewno będzie ciekawa i będzie można na niej zarobić ;]
|
|
Temat:
AMICA
zwykła realizacja zysków, kurs amiki szedł baaaardzo długo nie przerwania do góry, teraz korekta i czas na kolejne wejście :)
|
|
Temat:
AMICA
Mało postów a spółka bardzo ciekawa i dająca dobrze zarobić. Amica to moja pierwsza inwestycja, wchodziłem w nią po 5 i po 12.70, ostatnie wyjście kawałek przed 27 i myślałem że to koniec wzrostów a tu kurs szaleje powyżej 40 ;] Nie znam się na AT polegałem tylko na raportach i wykresach historycznych :D
|
|
style napisał(a):witam!
Mam na rachunku PP borka i chciałbym je zamienic na akcje po 10 gr szt. Kiedy mogę tego dokonań bo w infie jest jedynie podane że PP beda notowane do 24 marca a wiec możliwy bedzie jedynie obrót nimi tzn ich nabycie i sprzedaż.. a kiedy bedzie można je zamienic na akcje nowej serii ??
pozdrawiam style "Ostatni dzień notowania opraw poboru: 24 marca 2010 r." jak dla mnie to po tej dacie, potwierdza to ktoś ;>?
|
|
Taurus80 napisał(a):losiu20 napisał(a):Kiedy wreszcie będzie się można bawić PP ? Zababawki w sklepie zabawkowym sprzedaja. A jak chcesz uzyskac odpowiedz na pytanie prosze zadzwonic do KNFu moze uzyskasz odpowiedz choc bardzo w to watpie :) Pamietaj cierpliwosc jest cnota. Dobra cierpliwie czekam :) Ps. numer do KNF znalazłem i zaraz się wszystkiego dowiem :P
|
|
Kiedy wreszcie będzie się można bawić PP ?
|
|
Temat:
BIOTON
P. Krauze znów poszalał ;] a ja pamiętam na początku mojej przygody z giełda że Bioton był po 30 gr. i miałem wielka ochotę na zakup i zysk rzędu 100 procent :P jakaś magiczna moc mnie od tego odwiodła :D
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
www.parkiet.com/artykul/25,886...Cytat:Spółka produkująca tabor kolejowy, która od lipca 2009 roku znajduje się w upadłości likwidacyjnej podpisała umowę z inwestorem ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich na produkcję i utrzymanie wagonów. Kontrakt został zawarty na trzy lata i jak podała w niedzielę spółka ZNTK Łapy SA obejmuje wykonanie cystern cztero-osiowych i tank – kontenerów oraz ich późniejszą konserwację i składowanie na własnym terenie. Łapy mają mieć też wyłączność na naprawę i rewizję wyprodukowanych przez siebie składów.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):losiu20 napisał(a):Zapisac sie na prawa poboru w swoim domu maklerskim, kupic je a pozniej czekac az w marcu stana sie akcjami, bedziesz ich mial wtedy 6 razy wiecej :) nie wiem dlaczego akurat 6 ale ktos tak wyzej napisal ( mi sie wydawało ze razy 5 :) ) jesli sie myle niech mnie ktos poprawi
Bedziesz mial 1 obecna + 5 akcji nowych w sumie 6 ile to jest razy sam sobie policz Dzieki za wyjasnienie :)
|
|
Temat:
BORYSZEW
Zapisac sie na prawa poboru w swoim domu maklerskim, kupic je a pozniej czekac az w marcu stana sie akcjami, bedziesz ich mial wtedy 6 razy wiecej :) nie wiem dlaczego akurat 6 ale ktos tak wyzej napisal ( mi sie wydawało ze razy 5 :) ) jesli sie myle niech mnie ktos poprawi
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):Przy obecnej cenie 1.70 kurs wynosi 9.70 na starym wykresie wiec sobie zobacz!! A wyszlo to tak 1.70*6szt-0.50zl= 9.70 Co to za 9,70 ? sory ale tak nie do konca czaje :) mam akcje borka wiec przysluguje mi pp :)
|
|
Temat:
BORYSZEW
Uff juz sie bałem że to jakis Armagedon na akcjach boryszewa :P ale przypomniał mi dobry brat że odcieli pp i dlatego tak sie dzieje (3 dni :D). Wedlug ksiazki to te prawa poboru jakos łatwiej wyglądały, ale cuż człowiek sie uczy:)
|
|
Temat:
LESS
Strzał roku jak był po 4 zł bo teraz to chyba większych szans na wzrost nie ma, ale ja jeszcze trochę trzymam liczę na dobicie do 16 zł :D Pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Jako młody i początkujący inwestor boje się tej emisji... Słusznie ?? dlatego że to pierwsza spółka która wprowadza mi PP i również dlatego że duszo osób pisze że Pan Roman lubi takie zabawy Wie ktoś jak to było z innymi firmami Pana Romana, bo wiem że Skotan też miał PP. PP miały Skotan Hutmen i Alchemia i za każdym razem kurs spółki leciał bardzo mocno do góry, w przypadku Boryszewa tego nie ma bo cena w trakcie ogłoszenia nowej emisji wynosiła około 5,50-6 zł i maks to chyba było 7,8 zł więc szału nie ma.
|
|