PARTNER SERWISU
zfrtfkcp
Anaconda

Anaconda

Ostatnie 10 wpisów
przelamac 3 zl , a pozniej jakso juz pojdzie, obawiam sie ze jak sobie z 3 nie poradzimy to 2,80 predzej peknie niz sie niejedenmu wydaje

ja narazie trzymam , spadnie usrednie , zapas gotowki jakis jest :)

Kupilo sie dzis po 2,85 :) zobaczymy co dalej , od szczytu juz sporo kurs spadl , oczywiscie nie jest to powod do odreagowania i do dluzszych wzrostow , ale sadze ze wyniki za 2010 nie beda tak fatalne jak niektorzy zakladaja

Kto nie ryzykuje ten nie zarabia king

Pozdrawiam

no to kaplica Boo hoo!

siedze na Jago od 5,30 zl, i chyba na odebranie utopionej gotowki nie ma szans

a na ile osob brales akcje na IPO ? bo jezeli tylko na Siebie to te 25 szt t sobie w buty mozna wsadzic :) o tych kolejnych falach kryzysu to juz od dawna slysze i gdybym brala to pod uwage to zapewne bylabym bez akcji

dokupilam dzis akcje GPW, , oczywiscie dlugoterminowo , podobnie jak kilka tygodni temu pge po 21,50 , do tego tauron z ipo + spory pakiecik w okolicach 5,50 zl

to ze akcje GPW dadza zarobic i to sporo jestem tego pewna, znajda sie w portfleach wszystkich funduszy inwestycyjnych i niewazne czy po 55 czy po 60 , fundy chca miec te akcje w portfelu , nie dostali z ipo tyle co chcieli (redukcja 90 %) , nie patrzcie tylko na wskazniki oraz na to ze przewaertosciowana spolka, takich spolek bedzie coraz wiecej, takie sa prawa hossy :)

Chcialabym tylko przypomniec :

PGE to największa w Polsce firma elektroenergetyczna oraz jedna z największych w Europie Środkowej i Wschodniej pod względem ilości wytwarzanej energii elektrycznej i wielkości zainstalowanych mocy wytwórczych. W jej skład wchodzą m.in. dwie kopalnie węgla brunatnego i ponad 40 elektrowni i elektrociepłowni.

testuja sile 6 zl za akcje :)

AT to nie wszystko, poczekaj na informacje w jakiej cenie MF sprzeda te 10 % , jezeli powyzej 23 zl to szybciutko podejdziemy pod ten poziom

Przeciez ewidentnie widacze to proba wymuszenia sprzedazy akcji ponizej 23 zl , tak sie bawia fundy

spokojnie mozna dobrac , ja skorzystalam z promocji, w dluzszym terminie napewno sie nie straci , spolka jest bezpieczna

Przez kilka ostatnich sesji kurs wyciagany za uszy do gory , wiec ciakwy jestem w jakim celu w ostatnich minutach sesji kurs uwalony w dol , ciekawa jestem jaki ktos mial w tym cel

MAC napisał(a):
cos mi wychodzi z "rysunków", że walor przebił linię trendu spadkowego....

do ilu moze dojsc , przed kolejnym zjazdem ? king

Wciaz sie zastanawiam po co ja to jeszcze trzymam

@Pink Floyd

Pisza ze PZU to defensywna spoleczka, jak ma byc tak defensywna jak PGE to cale szczescie ze juz sprzedalam

Nigdzie nie wspominalam ze sprzedam po 380 zl , w planie byla cena 360

Gdy przeczytalam dziejsza rekomendacje na 395 zl odrazu zapalilo mi sie czerwone swiatlo

sprzedane po 360

trzymac jeszcze ? do konca sesji ? czy sprzedac po 360 ?

Wiadomo ze fundusze beda chcialy kupowac coraz nizej , jednak sadze ze bedzie dzis podejscie jeszcze pod 360 zl

zobaczymy co bedzie jutro, otwarcie raczej plus

zostawilam :)

wave koniec czego ? gieldy ?

jutro tez jest dzien , mysle ze zamkniemy sie w okolicy 15 % , jutro otwarcie na +5% , pozniej sie zobaczy king

Wyniki kwartalne przed sesją w USA publikuje Aegon, Allianz, Deutsche Telekom, ING, a po sesji Cisco.

Ciekawa jestem jak wplyna wyniki ubezpieczycieli w USA na popyt/podaz PZU

A ja jestem pazerna 360 zl tam sie ustawilam :) binky

Zapis zlozony, jaki bedzie wynik tej inwestycji czas pokaze :)

jaka jest wg Was szansa na udany debiut, moge wziasc na 5 osoob, jeszcze sie wacham , akcje sa dosyc drogie , maja z czego spadac

obawiam sie sypania przez Eureko oraz ulicy dla ktorej bedzie to debiut na GPW , slabsze otwarcie i ruszy lawina wyprzedajacych

Nie ma problemu :)

przeprosiny przyjete Angel

Teraz mi tylko pozostaje czekac , sadze ze banki najgorsze maja za soba , przetrwalam z ta spolka 3 lata , pomecze sie kolejne 3 :)

Pozdrawiam

Inwestorka dlugoterminowa :)

konris napisał(a):
Nigdy nie było po 15 zł, nawet max dzienne.
Ale jest szansa na powrót tej jedynki z przodu...

Sluchaj wiem co pisze , teraz Ci dokladnie nie powiem czy to byl wrzesien czy pazdziernik 2007 ale przez 3 sesje z rzedu kurs wynosil 15 zl

no panowie technicy jak sie Wam widzi dalej IDM ? bo kupic to ja chce , ale jak najtaniej a pozniej w gore i trzyyyymam :) do 10

pisze powaznie

Nie macie co sie przejmowac ja mam Millenium kupione po 13,20 king jeszcze przed podejsciem na szczyt w 2007 r czyli 15 zl, no ale uparlam sie zeby trzymac i niestety zostalam na dluzej, a trzebabylo sprzedac jak byla po 15 , dotego po 50 mln obrotu przez 3 dni (takich rzeczy sie nie zapomina) :) oczywiscie w nowa emisje czy chcialam czy nie chcicialam musialam wejsc , patrzac na dzien dzisiejszy na kurs usmiecham sie tylko doszukujac tej jedynki z przodu :) to byla jedyna spolka ktora zostala mi po hossie z 2007 :)

Pozyjemy zobaczymy

kazdy to moze nie , ale takiego ewenemetu jakim jest pge i to przed wejsciem do undeksu wig 20 TAK

i oto chodzi zeby wiekszosc stracila nadzieje i oddala :)

na jakim poziomie jest najblizsze wsparcie ?

monolit napisał(a):
pluto85 napisał(a):
Prawdopodobnie gra idzie o olbrzymia stawke. Ktos wyraznie sie spoznil z zakupem i dzis chcial nas przekonac, ze jednak spolka nie bedzie rosla. Im wieksze bujanie tym bardziej powinnismy byc pewni ze jest dobrze. Moze jakis fundusz sie zapakuje, a moze to IDM nareszcie skupuje. Cos wielkiego jednak sie dzieje na naszych oczach.

Jaki biznes miałby IDM skupując obecnie akcje? BTW Fundusze nie robią gwałtownych ruchów, jeśli nie muszą.

powodem skupu wlasnych akcji przez IDM bylo niedowartosciowanie akcji jak to przedstawil Leszczynski

mysle ze po przelamaniu poziomu na 2,66 zl mozna myslec o dluzszym trendzie wzrostowym na tej spolce, ja narazie obserwuje i wejscie ponizej tego poziomu jest inwestycja o podwyzszonym ryzyku :)

ja dzis zrealizowalam zysk na Idmie , 40 % w przeciagu miesiaca piechota nie chodzi hello1

Sadze ze przed dalszymi wzrostami uda mi sie odkupic taniej , a czy tak sie stanie czas pokaze , najwyzej bede gonila pociag :)

Zreszta w skali kilku lat czy kupie po 2,20 -2,50 czy po 3 nie ma wiekszego znaczenia :)

ironman napisał(a):
najpierw pewnie zleci do 15 pln jak gdzies czytałem a potem bedzie sobie rosło za rok ,dwa
a moze bedzie inaczej, wogole to radze sie zdystanować i wybrać na zimowy spacer ,przeciez wiekszosc
siedzi non stop przed komuterami, moze np jakies łyzwy?biegówki? podobno mozna sie swietnie na biegówkach zrelaksować, a Pge bez nas sie nie zapadnie pod ziemie. beda akcje pracownicze ,bedą chyba dodatkowe pakiety ze skarbu państwa, bedą jakies inwestycje,,,,,proponuje długi spacer a potem ciepłą herbate z rumem. ostatnio byłem w czechach 0.5l beherovki 149koron (ale grzeje uuuaaaa),dobra w morde jeża

Usmialam sie do lez Angel Angel Angel

Zleci do 15 zl bo gdzies czytales ? ja slyszalam od maja 2009 ze korekta na GPW zbliza sie wielkimi krokami , ze w lipcu , w pazdzierniku itd itp, gdybym nie kupila kwitow to bym sobie nie wybaczyla , a pamietasz jak ropa miala skoczyc na 200 zl :0 , albo ze banki w PL upadna, tez mowili

Na obecna chwile PGE bardzo mi ciazy , bo mam tego sporo , kazda kupiona spolka z wig20 w czasie debiutu PGE dalaby juz jakis zysk , na obecna chwile po usredniniach jestem na PGe na zero , decyzje podejme w tym tyg co dalej zrobic z kwitami

Ps. Wyspacerowa;am sie przez okres swiateczny wystarczajaco , teraz pora zarabiac, bo moze i ty masz staly etat , co niektorzy zyja z GPW i powaznie to zajecie traktuja salute

Zaczna sie nowe debiuty w 2010 r IDM zacznie porzadnie rosnac, a debiutantow szykuje sie sporo hello1

Besse przetrwali bez wiekszego uszczerbku , czego nie mozna powiedziec o kursie Angel

PGE w centrum uwagi inwestorów

Wojciech Iwaniuk 16-12-2009, ostatnia aktualizacja 16-12-2009 11:40
Akcje energetycznej spółki, przy wyraźnie najwyższych na GPW obrotach, rosną kilkukrotnie bardziej niż szeroki indeks giełdy

Wielu inwestorów musi kupić akcje PGE

O godzinie 15:52 wzrost akcji spółki wynosi 2,93 proc., wynosząc cenę pojedynczego papieru do 25,56 zł. Obrót na akcjach sięga ponad 260 mln zł.

Zainteresowanie akcjami Polskiej Grupy Energetycznej było znacznie większe niż w przypadku innych dużych spółek z warszawskiej giełdy od samego początku sesji. Obroty na akcjach już o godzinie 11:30 wyniosły 140 mln zł , czyli o 40 mln zł więcej niż na całej wczorajszej sesji. Na całym rynku w tym czasie obroty wyniosły 300 mln zł. PGE od początku sesji zachowywała się znacznie silniej niż rynek.

Skąd to zainteresowanie akcjami energetycznej firmy? - Występujący obecnie popyt na akcje PGE nazwałbym popytem indeksowym - mówi Radosław Łukaszczuk, analityk Millennium DM. - Energetyczna spółka jutro ma wejść do światowego indeksu rynków wschodzących (MSCI Emerging Markets), dzień później do indeksu WIG. Z tego powodu część funduszy dokupuje akcje PGE, aby mieć ich odpowiednią ilość w stosunku do oczekiwanej wagi spółki w indeksach - twierdzi analityk. O możliwości wystąpienia tego zjawiska pisaliśmy w dzisiejszym "Parkiecie". Jutro akcje Polskiej Grupy Energetycznej będą musiały kupić również działające w naszym regionie fundusze typu ETF (odzwierciedlające zachowanie indeksów – przyp. red.).

To może wywołać silny popyt akcji na zamknięciu czwartkowej sesji, bo tego typu podmioty muszą kupić akcje po cenie z zamknięcia.Zdaniem ekspertów, popyt ze strony regionalnych funduszy może wywołać kilkuprocentową zwyżkę notowań na zamknięciu czwartkowej sesji. W dłuższym terminie również krajowi inwestorzy będą musieli zwiększyć swoje zaangażowanie w PGE, ponieważ spółka prawdopodobnie w marcu tego roku wejdzie do indeksu WIG 20.

parkiet.com

Wielu inwestorów musi kupić akcje PGE
16-12-2009, ostatnia aktualizacja 16-12-2009 06:32
Jutro PGE znajdzie się w światowym indeksie rynków wschodzących. Zagraniczne fundusze poczują presję na to, by mieć te walory w swoich portfelach

PGE w centrum uwagi inwestorów
Ani niekorzystna rekomendacja CA Cheuvreux, ani spadkowy rynek nie zaszkodziły wczoraj notowaniom akcji Polskiej Grupy Energetycznej. Co więcej, jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że w najbliższych dniach jej akcje jeszcze zdrożeją. Dlaczego?

Duże zlecenia zagranicy
Jutro walory PGE znajdą się w światowym indeksie rynków wschodzących. Jak szacują analitycy DM BZ WBK, ich waga we wskaźniku MSCI Poland, liczonym dla spółek z warszawskiej giełdy, wyniesie 5,4 proc., co oznacza, że wielu inwestorów obecnych na polskim rynku będzie musiało kupić akcje energetycznej firmy. To może spowodować wzrost notowań w samej końcówce czwartkowej sesji. – Fundusze typu ETF (odzwierciedlające zachowanie indeksów – przyp. red.) nie biorą na siebie ryzyka zmiany kursu w ciągu dnia, dlatego chcą dostać cenę zamknięcia i będą kupowały te akcje na sam koniec notowań – mówi Andrzej Błachut, szef rynków wschodzących Swiss & Global.

Zdaniem ekspertów, popyt ze strony regionalnych funduszy może wywołać kilkuprocentową zwyżkę notowań na zamknięciu czwartkowej sesji. Wczorajszy wzmożony handel akcjami PGE (obroty wyniosły ponad 100 mln zł, kurs wzrósł 1,4 proc.) wskazuje, że część funduszy już buduje swoją pozycję na akcjach spółki.

WIG20 musi poczekać
Wejściu do światowego indeksu rynków wschodzących nie będzie natomiast towarzyszyło pojawienie się PGE w indeksie największych polskich spółek. Po wczorajszej sesji wiadomo bowiem, że energetyczna firma pojawi się w WIG20 najwcześniej w marcu przyszłego roku. Mimo sporego zainteresowania walorami PGE notowania nie osiągnęły poziomu, który pozwoliłby na skorzystanie z przyspieszonej ścieżki wejścia do tego wskaźnika.

W WIG akcje firmy znajdą się w piątek. Nastąpi to w standardowym trybie, czyli po trzech sesjach od pierwszego dnia obrotu akcjami (do poniedziałku notowane były prawa do akcji).

Nowy indeks już wkrótce

Od stycznia PGE będzie najważniejszą spółką w tworzonym obecnie indeksie WIG Energia. Na podstawie danych na koniec listopada powinna w nim mieć 66-proc. udział.

– Obecnie indeks spółek energetycznych nie będzie zbyt wartościowy dla inwestorów i analityków. Zmienić się to powinno od połowy roku, gdy zostanie on wzbogacony o nowe spółki – mówi Paweł Puchalski, analityk DM BZ WBK. Do tego czasu powinien zadebiutować Tauron, a resort skarbu ma sprzedać mniejszościowy pakiet akcji Enei.

PARKIET

ja siedze od 26 zl i nie mam zamiaru opuszczac pokladu :) zaluje tylko ze nie dobralam ponizej 24 zl Angel

MSP nie będzie chciało zaliczkowej dywidendy z PKO BP i PGE w tym roku
PAP - 18-11-2009 09:58
Cytat:
Ministerstwo Skarbu Państwa (MSP) nie będzie chciało wypłaty zaliczkowej dywidendy z PGE i PKO BP w tym roku - poinformował w TVN CNBC minister skarbu Aleksander Grad.
"Jesteśmy gotowi wypłacić ministerstwu finansów 11 mld zł, ale na ich prośbę nie realizujemy całego planu, wobec tego zaliczkowa dywidenda ani z PGE ani z PKO BP nie będzie wypłacona w tym roku" - powiedział Grad.

Police zaskoczone rozwiązaniem umowy na dostarczanie gazu, liczą na zmianę decyzji

Zakłady Chemiczne Police są zaskoczone rozwiązaniem przez PGNiG umowy na dostarczanie spółce gazu ziemnego i liczą na zmianę tej decyzji - poinformował Zbigniew Miklewicz, prezes Polic.

"Jestem zaskoczony decyzją podjętą przez PGNiG i mam nadzieję, że uda się ją jeszcze zmienić" - powiedział prezes.

Szef Polic poinformował, że Police obecnie płacą faktury za gaz na bieżąco i są w trakcie finalizacji kredytu bankowego, który będzie częściowo przeznaczony właśnie na spłatę zobowiązań wobec PGNiG.

W środę PGNiG poinformowało, że nie zgodziło się na przełożenie terminu spłaty zobowiązań ZCH Police za gaz i zdecydowało się odstąpić od umowy z policką spółką.

"Zarząd Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa informuje, że nie wyraził zgody na kolejną prolongatę terminu spłaty zadłużenia przez Zakłady Chemiczne Police. (...) PGNiG skierowało do Zakładów Chemicznych Police oświadczenie o odstąpieniu od umowy ze skutkiem na trzydziesty dzień od daty otrzymania przez Zakłady Chemiczne Police niniejszego oświadczenia" - podało PGNiG w komunikacie.

Termin spłaty zobowiązań Polic za gaz upłynął 15 listopada.

Gazowa spółka podała w środę, że stan wymagalnych zobowiązań Polic wobec PGNiG przekracza wartość trzymiesięcznych dostaw paliwa gazowego.

Według nieoficjalnych informacji Police są winne PGNiG za gaz około 130 mln zł.

Zrodlo: PAP

no to jutro w dol

co tu tak nerwowo ? jestem 3 % do tylu i zero nerwow , spadnie jeszcze 2 % usrednie

taka strate jak do tej pory to mozna odrobic w jedna sesje , wiec spokojnie

Towarzystwo juz nie pamieta jak akcje lecialy po kilkanasie % w dol w 2008 czy w lutym 2009 ?

Troszke cierpliwosci , a zapewniam ze zostanie nagrodzona

ps. prosze przesledzic debiuty pko , lotosu , pgnig , bralam w nich udzial i nie moge narzekac

jak narazie po 5,80 podaz zanikla

Podstawowa dzialnosc IDM-u koncentruje sie na czterech obszarach:
-zarzadzanie aktywami
-uslugi korporacyjne
-uslugi maklerskie
-forex

wiec oczywiste jest ze najwieksze zyski sa w momencie prospeyty na rynkach finansowych

Mimo ze jestem tu od niedawna, ale spoleczke w portfelu posiadam i tanio nie oddam , dobre czasy dopiero przed nami , nie musze chyba przypominac kiedy spolka bedzie benerowac mega zyski salute

prosze sobie przypomniej cos sie stalo z kursem akcji PKO BP w momencie kiedy pracownicy mogli sprzedawac akcje na GPW

konik napisał(a):
przychody 207 mln, strata ze sprzedazy 113 mln. jest bardzo zle

wezme pakiecik po 5,5 zl

Zysk netto PGE w III kw.'09 wzrósł rdr o 53 proc., do 727 mln zł

16.11. Warszawa (PAP) - Zysk netto Polskiej Grupy Energetycznej przypisany akcjonariuszom jednostki dominującej w trzecim kwartale 2009 roku wzrósł rok do roku o 53 proc., do 727 mln zł - poinformowała spółka w raporcie kwartalnym.
"Wzrost poziom zysku netto w III kwartale 2009 roku w porównaniu z III kwartałem 2008 roku wiązał się głównie ze wzrostem cen energii elektrycznej na rynku hurtowym oraz detalicznym, pomimo niższego zrealizowanego przez grupę PGE wolumenu sprzedaży do odbiorców końcowych" - napisano w komentarzu do wyników PGE.
Przychody grupy PGE w trzecim kwartale zwiększyły się rok do roku o 13 proc., do 4,77 mld zł.
"Największy przyrost przychodów nastąpił w przychodach ze sprzedaży towarów i produktów, które wzrosły o 608,5 mln zł głównie z powodu wzrostu cen energii elektrycznej na rynku hurtowym oraz detalicznym" - podała spółka.
Narastająco od początku 2009 roku zysk netto grupy PGE przypadający akcjonariuszom jednostki dominującej wynosi 2,52 mld zł (wzrost rok do roku o 79 proc.), a przychody 15,87 mld zł (wzrost o 6,4 proc.). (PAP)

raczysz zartowac ? niech no tylko beda slabe wyniki za III kw , to zobaczysz jak wyjdziesz na AT ... jak Zablocki na mydle salute

zro zainteresowania spoleczka, obroty nikle, kurs powoli sie obsuwa w dol, myzle ze bedzie szansa na zakup ponizej 6 zl , wtedy kupic i trzymac :)

Witam

Jestem bardzo ciekawa co przyniesie nam nowy tydzien, spoleczka jak narazie osuwa nam sie w dol , cale szczescie ze przy malejacych obrotach , wysypuja sie Ci ktorzy liczyli na szybki zarobek , takie jest moje zdanie

W poniedzialek wyniki , co do informacji o dywidendzie to jak narazie mam nieoficjalne informacje o wyplacie dywidendy ok. 2 zł na akcję. Do podziału dla akcjonariuszy będzie 78% zysku za 2009, czyli 3,6 mld Boo hoo!

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 22 grudnia 2010 14:13:59
Liczba wpisów: 55
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,425 sek.

glhfroot
inztotqr
wbkybulx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 403,86 zł +387,02% 97 403,86 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hucaqtxc
ozrwepae
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat