PARTNER SERWISU
zznqysyl
majster

majster

Ostatnie 10 wpisów
No właśnie tą spółkę obserwuje tylko kątem oka, jak na mój portfel nie jest to duży pakiet. Analiza techniczna przy takich obrotach się nie sprawdzi, za zwykłe kieszonkowe można na widłach postawić :)

Wskaźnikowo moim zdaniem ok, kapitalizacja relatywnie niewielka, szczególnie jak na rynek główny. Jak pisałem poprzednio, na przestrzeni roku cena mocno spadła, liczyłem bardziej na ruch w górę. I to jest na minus. Z drugiej strony natomiast wycena spółki notowanej już na GPW może zachęcać do jakiegoś spekulacyjnego ruchu lub przykładowo odwrotnego przejęcia. A to, uwzględniając moje nastawienie do ryzyka, jest na plus :) Także mam swoją opinię, nie chcę naganiać w żadną stronę. Liczyłem że ktoś może ma więcej "przyziemnych" informacji na przykład z racji bezpośredniej współpracy ze spółką albo od przysłowiowego kolegi przy piwie :) Bo ESPI raz na parę miesięcy to tylko oficjalny obowiązek informacyjny :)

Hej Forumowicze, czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie spółki, co tam się dzieje, jakieś większe zmiany? Ostatnio, to będzie już ze dwa lata, mignął mi news że otworzyli spółkę-córkę związaną z kolejami - MWRail. Kurs był wtedy ponad 5zł za papier, liczyłem raczej na wzrost. Bo inne spółki z segmentu zachowują się conajmniej poprawnie (ZUE, Torpol czy nawet Trakcja). Tu mamy sukcesywny zjazd od ponad roku. Są jakieś perspektywy?

Żeby nie było, jestem zaangażowany w spółce od dawna, pamiętam nawet duże procesy sądowe które wygrywali :) Zastanawiam się tylko czy ciągle warto czekać na jakiś break-event czy może jednak poszukać szczęścia gdzieś indziej...

Witam Forumowiczów, mam pytanie odnośnie zwołanego WZ i wycofania spółki z obrotu na GPW (www.stockwatch.pl/komunikaty-s...). Jak rozumiem spółka i akcjonariusze mogą zdecydować się na wycofanie z GPW. Pytanie jest czy w związku z powyższym wszystkie notowane akcje muszą zostać wykupione (na drodze wezwań i zapisów bądź przymusowo jeżeli główny akcjonariusz osiągnie wymagany próg, to jest 95% jeżeli się nie mylę)? Czy mogą wycofać się z obrotu a ja zostanę z akcjami bez możliwości ich łatwego zbycia? Czy jest szansa/możliwość aby akcje notowane na GPW zostały przekształcone na akcje notowane w UK (za moją zgodą lub jakoś automatycznie)?

No i również inne ważne pytanie, czy skoro aktualne wezwanie jest/było po 8,25 to czy kolejne mogą być po niższej cenie? Czy jednoznacznie 8,25 to określenie ceny "nie niższej niż"?

konris napisał(a):

Na dzień 14.01 trzeba mieć do końca sesji akcje by dostać prawa poboru.

...

Wszystko się więc wyjaśni dziś na zamknięciu.

merytorycznie jest chyba ok, ale zamkniecie sesji 14.01 bedzie jutro, bo dzis mamy 13.01 :>

Cytat:
Cena emisyjna akcji serii L została ustalona w wysokości 2,90 zł za jedną akcję serii L, ostateczna liczba oferowanych akcji serii L wynosi 363 935 033; 7 praw poboru uprawnia do objęcia 3 akcji serii L" - głosi komunikat.
ze źródła powyżej

raz jeszcze wracam do pytania - czy to info należy odebrać jako pozytywne? na to wskazywałby dzisiejszy wzrost.

ja znalazlem cos takiego: www.millenet.pl/images/PL/NWZA...
nie jestem tylko w stanie zweryfikowac czy jest to pozytywne info i czy w zwiazku z tym mozna sie spodziewac powtorki z Boryszewa :) dlatego prosilbym kogos o interpretacje :)

dzisiaj bylo prawie +9% :)

gielda.onet.pl/koreanski-samsu...

krewa napisał(a):
porównanie z kasynem jest lekką przesadą. akceptując określone ryzyko warto było wchodzić poniżej 3 zł. a teraz, kiedy wciąż nie wiadomo CZY układ został zawarty (chociaż wiele wskazuje, że tak) oraz, co najważniejsze obecnie - na JAKICH warunkach - oceniam ryzyko niewspółmiernie wysoko do ewentualnych profitów.

porownanie z kasynem jest jak najbardziej na miejcu. nie wiadomo czy bedzie uklad czy nie. obroty moga wskazywac zarowno na to ze uklad bedzie na dobrych warunkach, jak i podbicie przed wywaleniem przez wiekszych. procentowa szanse przypisujesz na oko. rownie dobrze moze byc to spekulacja co dostep do informacji poufnych. w kasynie natomiast prawdopodobienstwo znasz. obstawiajac czarne-czerwone to okolo 50% (dokladnie 18/37). to jest jedyna roznica moim zdaniem.

MAC napisał(a):
widzę ze oporów brak hello1 ja wszedłem po 2,50 - czekam cały czas. będzie fajny cash na swięta thumbright

ja mialem srednia 2.69, wyrzucilem w piatek, ale dzis rano odkupilem. dalem sie poniesc emocjom niepotrzebnie :) gdyby nie ta brawura, 10 groszy na akcji byloby wiecej :)

tez sie dziwie. zawsze bylo okolo +10%, a teraz tak jakos nieforemnie. (czyzby dzisiaj sie wszystko wyjasnilo??)

i duzy opor z przebiciem 4.00...

widelki na dzien dobry :) bedzie 4?? :)

sam dzialam w branzy zwiazanej z urzadzeniami mobilnymi (nastawiam sie na B2B) i wiem ze ten rynek bedzie sie rozwijal oraz ze jest ciagle niedoceniony :) pytanie, dlaczego kurs nie dobija chocby do tych 2.04. wyniki dobre, informacje dobre, a kurs w zasadzie w miejscu...

MNI zakupilo pare akcji PPWK, dokladnie 245000 sztuk. To chyba dobra informacja :)

zrodlo: gielda.onet.pl/ppwk-zakup-akcj...

no ale patrzac na zmiane % to jakiegos specjalnego szalu nie ma :) przyznam ze spodziewalem sie troche wyzszego kursu...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 14 marca 2025 12:35:37
Liczba wpisów: 15
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,331 sek.

wmfejmxs
scujrnww
nytpskxy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dcxcirwh
jaewvrzh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat