bcebula napisał(a):Czytałem gdzieś info w tej sprawie dzisiaj rano (chyba parkiet) - nikt tu nic nie zarobi bo wszystko sie odbedzie w ramach zeszłorocznego i aktualnie panującego kontraktu ZUS/ACP na 650mlnPLN, w nim są juz zawarte ewentualne modyfikacje. Tak więc jesli jakikolwiek efekt finansowy będzie to raczej negatywny w postaci dodatkowej roboty za friko... Według mnie, to nie będzie modyfikacja tylko napisanie nowego modułu (z kasę) i ew. modyfikacje w istniejącym systemie (za friko) plus testy (też za kasę). Należałoby zerknąć do umowy, a pewnie jest niejawna. Mam nadzieję, że prezes Góral nie przegapił w umowie takiego rozwoju wypadków. Zobaczymy.
|
Ciekawe ile Asseco zainkasuje za zmiany w systemie ZUS w związku z podpisaną właśnie przez prezydenta ustawą o zmianie niektórych ustaw związanych z funkcjonowaniem systemu ubezpieczeń społecznych? Te 5% składki emerytalnej ma być księgowane na oddzielnych subkontach i odpowiednio waloryzowane. Ustawa ma zacząć działać od 1 maja br..!
|