PARTNER SERWISU
txzaxvps
Glaz-lkr

Glaz-lkr

Ostatnie 10 wpisów
Treść raportu:
Zarząd Finhouse Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie informuje, że w dniu 21 kwietnia 2011 roku otrzymał na fax zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, podpisany przez Pana Sławomira Kliszkę oraz Stanisławę Respondowską, o następującej treści:

Nabycie znacznego pakietu akcji:
Pan Sławomir Kliszko oraz Pani Stanisława Respondowska zawiadamiają niniejszym, że działając w porozumieniu zawartym 24.12.2010 w wyniku transakcji zawartych na rynku NewConnect z dnia 20.04.2011 stali się posiadaczami 55.625 akcji FINHOUSE S.A., co stanowi 5,00% kapitału zakładowego spółki i z których przysługuje prawo 55.625 głosów, co stanowi 5,00% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Emitenta.
Przed tą transakcją osoby tworzące porozumienie posiadały 42.000 akcji FINHOUSE S.A., co stanowiło 3,78% kapitału zakładowego spółki, z których przysługiwało im wykonywanie 42.000 głosów, co stanowiło 3,78% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy Emitenta.

Podpisy osób reprezetujących spółkę:
21-04-2011 Artur Luterek Prezes Zarządu

www.newconnect.pl/?page=raport...

Czyli free float teraz to około 250 tys akcji...Dancing

newconnect.pl/?page=raporty_sp...

Treść raportu:
Zarząd Finhouse Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie informuje, że w dniu 15 kwietnia 2011 roku otrzymał na fax od Mariusza Wójcickiego, zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych z dnia 29 lipca 2005 roku, o następującej treści:

Na podstawie art. 69 Ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, niniejszym ja Mariusz Wójcicki zawiadamiam o nabyciu w dniach 11 - 12.04.2011r. na rynku NewConnect 67.831 akcji Finhouse S.A. co stanowi 6,1% kapitału zakładowego Emitenta uprawniających do 67.831 głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, co stanowi 6,1% głosów na WZA.

Podpisy osób reprezetujących spółkę:
18-04-2011 Artur Luterek Prezes Zarządu

2011-04-14 J.W.Construction SA wdraża System Obsługi Kredytów Hipotecznych
Jeden z największych deweloperów w Polsce, firma J.W. Construction SA zdecydowała o wdrożeniu w biurach sprzedaży mieszkań Systemu Obsługi Kredytów Hipotecznych Finhouse. System będzie wspierał pracę doradców firmy w zakresie doradztwa kredytowego dla klientów zainteresowanych zakupem nieruchomości u dewelopera.

finhouse.pl/PL/strona_glowna/0...

No i mamy pierwszy dowód na to, że te plany z deweloperką to nie była ściema hello1

O ile za raport za Q1, że będzie dobry głowy bym nie dał, o tyle widać, że Q2 będzie przełomowy. Mamy dopiero 2 tygodnie drugiego kwartału, a Finhouse w tym czasie podpisał umowy z 2 bankami, 1 deweloperem i 1 doradcą inwestycyjnym.Dancing

Oni nie udzielają kredytów tylko dostarczają oprogramowanie (m.in.) potrzebne do udzielania kredytów.

Prognozy finansowe na rok 2011 to przychody na poziomie 2,2mln PLN i zysk netto na poziomie 450 tys. PLN

Oczywiście prognozy bardzo optymistyczne, ostatnio dzwoniłem do Finhouse i pytałem m. in. o sprawę optymistycznych prognoz. Z rozmowy wynikało, że są na dobrej drodze i wszystko zmierza w dobrym kierunku. (ostatnio została podpisana znacząca umowa z Gold Finance) na oprogramowanie.

Co do "co po tym jak im się banki skończą na rynku, a z samej opłaty abonamentowej nie można żyć", odpowiem - planują wejść na rynek deweloperki i tam rozpowszechniać swoje oprogramowanie. Kierunek myslę przyszłościowy. Zobaczymy.

Więcej informacji w dziale inwestorskim na stronie:

http://www.finhouse.pl

Fakt, podczas debiutu był większy. Ale tylko podczas debiutu.

Pisze sam ze sobą, ale trudno :)

Dobre infa zrobiły swoje. Oby tak do wyników. Kapitał spekulacyjny wskoczył i zaczęły odrazu latać dosyć duże jak na ta spółkę pakiety. Dziś notujemy najwyższy wolumen w historii.

Wyniki za Q1 będa podane 14 maja.

Kolejne dobre info.

finhouse.pl/PL/450/146/2011-04...

Nie mogę doczekać się już podania wyników za Q1.

Cytat:
Podpisanie umowy znaczącej.

Zawarcie znaczącej umowy
Zarząd Finhouse S.A. informuje, że w dniu 4 kwietnia 2011 roku została podpisana z firmą Gold Finance Sp. z o.o. z siedzibą w Pruszkowie, umowa licencyjna na dzierżawę Systemu Obsługi Kredytów Hipotecznych oraz Systemu CRM/BackOffice wraz z usługą hostingową, a więc kompletnej Platformy Hipotecznej....

newconnect.pl/?page=1045&p...

Wszystko idzie w dobrym kierunku, koszty zarządu śladowe, zadłużenia nie ma, prognozy obiecujące, oby tak dalej. Coraz ciekawiej wygląda ta spółka.

Tytan napisał(a):
Czy ktoś biegły w finansach, psychologii tłumu,
specjalista od spekuły, mógłby wyjaśnić korelację KOV i Petrola?
To KOV podał wiadomość, a obroty Petrola ponad 23mln zł i cena 6,55% ruszyły huraganowo.
KOV mimo że cenowo nieco lepiej, to przy obrotach ponad 16mln zł wypadł dużo bladziej.
Czy to walka o akcjonariat i Krauze(jego słupy) podrzucili marchewkę?
Nie da się tego logicznie wytłumaczyćNot talking

Można logicznie wytłumaczyć.

Po pierwsze:
Są to spółki z tego samego sektora, obie spółki można nazwać spółkami "wschodzącymi" - tak tak Petrol to już trup, ale w sensie rozkręcania petro-biznesu - można powiedzieć, że są na tym samym etapie (z punktu widzenia psychologicznego).

Po drugie:
Na Petrolu na 6zł mieliśmy pierwsze mocne wsparcie. Kolejne, mocniejsze będziemy mieli na 5zł.

Po trzecie:
Hipotetycznie, w małym stopniu, ale jednak - kiedy Kowalski widzi, że KOV idzie do góry pod info, to i Petrol kupi - "a temu się udaje, to może i mój urośnie - przynajmniej spadał już od 800zł - promocja! trzeba brać!"

Po czwarte:
Słupy Ryśka - wiadoma sprawa, ulica takiego obrotu nie wygeneruje. A że jest okazja to taka kula śnieżna, KOV rośnie, to my trochę poprzerzucamy, jak leszcz to zobaczy to następym razem jak KOV będzie walił w górę to i my urośniemy bez jakiegoś mocnego przykładania się.

Moje luźne spostrzeżenia.

Edit:

A no i jeszcze jedno: Jak na petrolu była euforia i pompowali tak kurs to dlaczego KOV też urósł? A no dlatego (pewnie w małej mierze, ale też), że jak Kowalski zobaczył, że skoro jest info, że Petrol jest blisko ropy i jest taka euforia to może warto byłoby podkupić KOV, bo jak tam znajdą ropę to będzie podobnie. I tak utacza się kula śnieżna, taki mały pokaz siły finansów behawioralnych na naszej bananowej GPW.
Później wystarczy, że spekulanci i inni day-traderzy będą to wiedzieć i sami zaczynają kupować spółkę koleżankę i generować obrót + wzrosty. I tak to się kręci.

Poprawka do lock upa Dominiki Luterek:

Lock up obowiązuje do 31 marca 2012.

FINHOUSE S.A.

Działalność Finhouse S.A. skoncentrowana jest na rynku pośrednictwa finansowego, w szczególności związanego ze sprzedażą kredytów hipotecznych. Spółka przede wszystkim dostarcza autorskie rozwiązania informatyczne dla praktycznie każdej grupy uczestników tego rynku. Jednocześnie Emitent jest brokerem kredytów hipotecznych oraz pośredniczy w ich sprzedaży.
Podstawowym przedmiotem działalności Spółki jest:
• dostarczanie narzędzi, rozwiązań informatycznych oraz usług niezbędnych do sprzedaży kredytów hipotecznych podmiotom zajmującym się sprzedażą kredytów hipotecznych, tj.: pośrednikom finansowym, deweloperom, agencjom nieruchomości i bankom. Powyższe produkty i usługi oferowane są jako zintegrowany produkt pod nazwą Platforma Hipoteczna.
• usługi brokera kredytów hipotecznych świadczone podmiotom korzystającym z Platformy Hipotecznej. W tym zakresie Spółka – działając jako broker – oferuje swoim Klientom produkt pod nazwą Platforma Kredytowa.
• pośrednictwo w sprzedaży kredytów hipotecznych dla klientów końcowych poprzez portal kredytowy DoradcaHipoteczny.pl

http://www.finhouse.pl

AKCJONARIAT:

Dominika Luterek 562.000 50,52 %
Paweł Bala 101 500 9,12 %
Free float 449.000 40,36 %
Razem 1.112.500 100,00%

Spółka wygląda na śmieciową, ale niech pozory Was nie zmylą. Myślę, że Pan Bala nie znalazł się w akcjonariacie przypadkiem.

Jego Capital "patronuje" tej spółce. Zapewne wielu graczy pamięta ogromny wzrost Capital przed kilku laty. Uważam, że własnie w tym celu został on ściągnięty do akcjonariatu - magia naziwska.

Lock upy:
Dominika Luterek - do 2011
Paweł Bala - może sprzedawać po 3 miesiącach od debiutu lub powyżej 3zł za akcję.

link do dokumentu informacyjnego:
finhouse.pl/system/obj/132_Fin...

Myślę, że spółka ma jakąś (przynajmniej spekulacyjną) przyszłość. %% to %.

Zachęcające jest też także to, iż balony tego typu jak chociażby airmarket urosły sporo pod co by nie mówić niejasne i byle jakie info. Tutaj mamy do czynienia z 10% wzrostem względem pierwszego dnia notowań.

W przypadku KOV emisji z PP nie będzie. Pan Jakub wspominał już o tym kilka razy.
[moderator: Wypowiadamy się z szacunkiem do innych uczestników forum] /tekst wycięty/

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Cytat:
Zarząd ATON-HT S.A. informuje o zwołaniu Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia na dzień 11 lutego 2010 r. na godzinę 10.00, we Wrocławiu w Hotelu Wodnik przy ul. Na Grobli 28. W załączeniu treść ogłoszenia oraz projekty uchwał.

I co teraz Panowie??????????

Zostałem w czarnej du... Nie wiem co mam robić.

Glazlkr, Po co z taką złością? 30.11.09 21:17
Taaak, wszyscy mają mieć równy dostęp...

Tyle że to nie nasza wina, że Tony jest dobrym człowiekiem i nas uprzedził.

PB jest jak małe dziecko, któremu zabrano zabawki, bo nie potrafiło się bawić. Tzn obwinia wszystkich tylko nie siebie. Trzeba było się
a) albo dowiedzieć telefonicznie
b) albo napisać artykuł, ale z pretensjami do zarządu spółki.

móh ostatni post na PB. I na tym zakończmy, bo to się robi zenujące. Niech pluja jadem sami na siebie skoro są nieogarnięci.

Ciężko ocenić, będzie duża panika na otwarciu, myslę, że porównywalnie duża jak dziś - dojdą spóźnieni inwestorzy po drzemce dzisiejszej.

To nie lotek z dużą kumulacją, ale...

1,40-1,70 tak obstawiam.

A sam się zastanawiam czy nie ustawić kupna po 30-40 groszy.

pop napisał(a):
Tak się kończą zabawy potencjalnymi bankrutami....A jak uwazacie,kto będzie następny,bo ja mam 2 kandydatów...
Celowo nie napisalem kogo,bo obawiam się,że dzisiejsi posiadacze akcji by zaraz na mnie naskoczyli...

O jakich spółkach mówisz?

Podziel się, to tylko twoja opinia, a może aż.

Ja wiem, że to lekkie OT od techmexu i prognoz. Tyczy się to bowiem finansów behawioralnych i psychiki inwestorów (spekulantów). Jak myślicie, ile osób i czy w ogóle będzie szukać sznura po dzisiejszej sesji?

krewa napisał(a):
przemcio79 - punktowanie kolegów po fakcie oraz prezentowanie własnej opinii jako wyroczni jest nieco nieeleganckie. wymieniamy się poglądami i przemyśleniami, każdy prezentuje swój punkt widzenia, staramy się wspólnie dojść do sedna. a to, że Twoje przewidywania się spełniły - cóż, jutro role mogą się odwrócić, więc może nie warto tak z góry polewać błotem kolegów?

Krewa - Masz trochę racji

Ale ogień, mamy już ponad 8% na open.

Po 3 minutach obrót wynosi 1 milion. Niedługo go wezmą do wigu 20Anxious

Pytam z czystej chciwości.

Czy to może być druga izolacja?

Stajnia jest ta sama.

No to jak, będzie ta upadłość?Anxious

Przez 2 ostatnie dni nie widać podaży poniżej 0,29zł. Tyle, że popytu powyżej tych poziomów też nie widzę. Jestem ciekawy jak się to rozwinie, na logikę im dłużej jest udeptywany ten poziom tym lepiej, zwłaszcza, że FF jest tutaj stosunkowo mały. Zastanawia mnie gdzie są Ci którzy kupili powyżej 34gr. Sporo tego było i nie sądzę by wywalili ze stratą na panice.

Czekam na analizę WD perspektyw i możliwości rozwouju :)

WatchDog napisał(a):

Tylko nie w Karkonoszach Sick

Bo...?

Dzięki WD, że nie oceniasz z góry i nie spisujesz spółki na straty.

Nie... Nie jestem fanem jednorękich bandytów. Chyba każdy gra na GPW dla zarobku - nie dla samej gry. Grając na spółkach świeżych jest większe ryzyko, ale nigdy nie mówiłeś sobie coś w stylu "patrz, jak ktoś kupił po 20gr.... a sperzdał po 2zł...". Nie mówię, że liczę na nie wiadomo co, ale trzeba próbować.

Osobiście opieram się tylko na AT, może i błąd, ale tak robię. Kupiłem na wsparciu, na razie jestem na +. Chyba w kasynie nie możesz zastosować AT?

Zakładam wątek - jestem ciekaw czy ktoś z Was zainteresowany jest tą spółką. Ja osobiście kupiłem trochę akcji i mam zamiar obserwować jak będą się rozwijać. Na razie ruchy cen są gwałtowne i ciężkie do przewidzenia, dlatego można zakwalfikować tą spółkę do spekulacyjnych.

ilość akcji: 30 450 848
w obrocie: 4 450 848 (14,62%)

WD - mógłbyś przeanalizować spółkę fachowym okiem? Wiem, że nie siedzisz na NewConnect, ale chodzi mi o suche fakty i ocenę dokumentacji.

http://oneray.pl/

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Czy ktoś orientuje się kiedy będzie raport kwartalny podany?

Może jutro? Jakaś konkretna godzina?
Albo nawet gdzie to mogę znaleźć...

Z góry dzięki.

Wiem, że mogą się dziać cuda - zgadza się. Tylko pytanie cuda w kktórą stronę? Nawet jak "prawie napewno" w górę to jest to za duże ryzyko dla mnie przynajmniej. Cieszę się z tego co mam - zysk ponad 120% w 1sesję i 15minut zdarza się rzaaaadko. Chciwość to pierwszy stopień do bankructwa, później człowiek aby modli sie żeby opchnąć żeby wyjść na 0. Tak naprawdę nie wiadomo gdzie tutaj jest szczyt - tym bardziej, że spółka jest przegrzana od pierwszych minut debiutu. Osobiscie bym się wstrzymał z zakupami na tym.

Wywaliłem wsio po 0,48.

Powodzenia wszystkim życzę na tej spółce.

Wszystko zależy tak naprawdę od kilku mocno zapakowanych graczy. Jeśli zechcą oddać jutro to może być nisko. Jeśli natomiast będą trzymać to wiadomo - mniejsi nawet jak sprzedadzą to papieru szybko zabraknie i pójdziemy na wyższe poziomy - a tam można już będzie oddawać.

Oczywiście brzmi to wszystko jak prognoza życzeniowa, ale... 1000% w piątek... To dlaczego nie ma być 30-100% dziś?

Zobaczymy, może i masz rację, ale po takim wzroście myślę, że przed kompletną zwałą będą jeszcze chcieli coś wycisnąć soku z tego:) Zazwyczaj przecież (o ile nie bankrut) po takich mocnych wzrostach nie ma na nastepnej sesji otwarcia grubo po niżej zamknięcia. Zresztą zwróć uwagę na obroty na poziomach 38-43 bodaj. Sporo tego poszło. W poniedziałek na tych poziomach może zabraknąć papieru - nie namawiam, nie odradzam oczywiście.

Zobaczymy.

Ja kupiłem po 21groszy za sztukę... Poczekam do poniedziałku, wywalę na podbitce.

Ja poczekałem, i wygląda na to że się opłaciło bo o tej porze wczoraj byliśmy już 8 proc na -.

10:33:59

kurs: 2,22

ilość:1 400 000 szt.

W trupa by ktoś tyle pchał...?

A teraz idzie zlecenie po 2,25 - 191 000 szt.

Wyraźny skup nad dolnymi widłami. Nie wiem o czym to może świadczyć, może Petrowicz nie chce zawieszenia notowań? I skupuje spokojnie akcje. Nie wiem.

Macie jakieś pomysły na docelowy poziom powiedzmy szczyt pompy atlantisu jak w przypadku skotana (3zł)???

W ogóle da się to wyczuć czy to taka gra na ślepo? I czy jest możliwe po takiej pompie obsuwa do powiedzmy 1,50 za akcję?

Pytam, bo wszedłem w atlantis na końcu sesji - ryzyk fizyk i teraz zastanawiam się nad tym kiedy mam wyjść.

No ale reansumując............ Co myślicie? Jutro pompa? Możliwa jest powtórka ze Skotana 0,70--->3zł?

Autor: ~analityk [195.225.69.*], 2009-09-18 23:15
13,5 mln akcji w przypadku ats
54 mln akcji w przypadku skt
2,12 kurs skt
1,9 kurs ats
- podobne realia - nic nie robią ( skt ma zacząć produkcję drożdzy, ats - instalację ferm wiatrowych )
- przyznane dotacje- skt : 13,5 mln
- ats 25 mln
czyli, reasumując - kurs skt jest na szczytach
- kurs ats szczyty osiągnie na pułapie 8-12 zł

Coś takiego znalazłem na śmieciowym forum bankiera... Czy wg Was ma to jakiś sens? Bo wg mnie to lekki bełkot, ale prawda jest taka, że pisał to 18 września, więc czy tak czy tak zarobił ładnie.

A tu nie wszedł Patrowicz przypadkiem?

C/WK = 0,1

Dłuższy termin (powiedzmy za rok, dwa) C/WK = 1? Jest to możliwe? Jeśli tak to czy możemy osiągnąć 1000% zwrotu z izolacji w ujęciu długoterminowym?

Co sądzicie o wejściu w Izolację i pozostanie na niej na dłuższym terminie? Biorąc pod uwagę nadchodzące lepsze wiadomości z rynku (rozpędzenie się hossy na kolejnych miesiącach) jest możliwe zrobienie kilkuset procent na niej (cena np 8zł za akcję).

Wiem że lekki OT, ale: Czy macie na oku podobne nisko wycenione spółki z perspektywą kilkuset procent wzrostu we właśnie dłuższym terminie?

Obecnie siedzę na Hutmenie (50% portfela, Ponarze 20%, reszta skotan, ronson i zremb)

Czy to moje głupie wrażenie, czy tylko ja siedzę na tym papierze z tego forum?Anxious

Co się dzieje z Hutmenem... Od dokładnie tygodnia jest pochyła kiszonka w dół - licząc od maximum w tamtym tygodniu mamy 19% w plecy już.

Jak wróżycie Hutmenowi najbliższe tygodnie?

I znowu mamy 6,10zł

Myślę, że ~5zł to było lokalne dno i rozpoczęcie nowej fali wzrostowej (przebicie 7zł w następnym tygodniu bardzo możliwe)

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 19 kwietnia 2022 21:12:13
Liczba wpisów: 48
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,826 sek.

idfmuetg
ijtdqaef
ydvwpyhc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xqmwmnnb
lkmyznof
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat