afscxwhs
Advertisement
PARTNER SERWISU
wwultkev
Frape

Frape

Ostatnie 10 wpisów
Można powiedzieć, że trafiłem tu przypadkiem, ktoś na innym forum zamieścił link do Stockwatcha.

Muszę przyznać, że serwis jest genialny, jeszcze nigdzie nie widziałem tylu przydatnych informacji do analizy fundamentalnej przedstawionych w tak przejrzysty sposób. Z bankiera czy money zrobiły się molochy i czasami ciężko znaleźć jakieś wartościowe info wśród natłoku informacji.

Gratuluję pomysłu i życzę dalszych sukcesów king

W Polbanku uruchomili "Konto Mocno Oszczędzające" z kapitalizacją dzienną na 6,5%.

Wady?
1. Można mieć max 3 takie rachunki
2. Oprocentowanie powyżej 20 tys. zł wynosi 5,5% (chociaż żeby nie płacić podatku można trzymać maksymalnie ok 14 tys. zł)
3. Nie da się bezpłatnie wyciągnąć z konta pieniążków poza wypłatą w placówce (za przelew trzeba płacić)
4. Wada może nie związana bezpośrednio z tym kontem, Polbank ma tragiczny dostęp do rachunku przez internet (tylko dla ludzi o mocnych nerwach)

Witam wszystkich,
zaczynałem tak jak niektórzy od funduszy inwestycyjnych, w 2006 ulokowałem pieniążki w BPH Aktywnego zarządzania (zrównoważony), po roku trochę udało mi się zarobić, ale jak sobie popatrzyłem ile wyciągały wówczas fundusze akcyjne, postanowiłem przerzucić część środków do FA. Wpłaciłem gotówkę na fundusz akcyjny w czerwcu 2007, na szczęście była to niewielka kwota. Gdy kryzys rozpętał się na dobre, stwierdziłem, że może warto byłoby zainteresować się akcjami na własną rękę a nie przez fundusze, w październiku ubiegłego roku otworzyłem rachunek maklerski i od listopada zacząłem "inwestycje" i póki co do dnia dzisiejszego jestem na plusie.

Pozdrawiam i życzę trafnych inwestycji

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 grudnia 2013 18:38:33
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,198 sek.

cvgonwzv
djakedyy
yujxhfcp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ubqlhypa
gpmdbooh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat