vyajgirr
Advertisement
PARTNER SERWISU
yjsldfxm
krzycholas

krzycholas

Ostatnie 10 wpisów
Mennica Wrocławska napisał(a):
Kamil Gemra napisał(a):
Ja mam pytanie o ryzyko. Jak sobie z nim radzicie, ponieważ nie do końca rozumiem model biznesowy Mennicy.

Czy Państwo najpierw kupujecie jakieś określone ilości złota, trzymacie je u siebie (zatem narażacie się na zmiany cen) czy kupujecie złoto dopiero w momencie składania zlecenia przez klienta?

Utrzymujemy stały stan magazynowy, który zabezpieczamy w 100% różnymi instrumentami hedgingowymi (m.in. zabezpieczenie przed kursami walut i ceną złota). Dzięki temu zabiegowi generujemy zysk ze stałej marży. Na potrzeby indywidualnych inwestorów zamawiamy towar na bieżąco.

1. Dlaczego nie ma (a przynajmniej nie było kilka miesięcy temu) możliwości anonimowego zakupu "z ulicy"?

2. Z uwagi na brak możliwości dokonania zakupu w sposób anonimowy odpada spora grupa poważnych inwestorów. W jakich klientów "celuje" Mennica?

powiadomienie o wpisie otrzymałem:

A new message has been posted in the thread Powiadamianie na maila at forum StockWatch.pl.

To read the message, open the following link in your browser:
<www.stockwatch.pl/forum/defaul...

ale newslettera jeszcze nie (chyba, że muszę jeszcze chwilę odczekać)

Od 16 listopada nie dociera do mnie newsletter. W ustawieniach mam zaznaczoną subskrypcję, w ustawieniach poczty nic nie zmieniałem, reguły sprawdzałem i mam wrażenie, że po mojej stronie jest wszystko OK.

Czy jest możliwość sprawdzenia czy newsletter do mnie wychodzi?

Powiadomienia z forum do mnie docierają.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 26 sierpnia 2025 07:53:36
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,214 sek.

jeadjdii
qmcqkfeb
gnbobvue
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wgspooyw
pwqrucqs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat