kquclulz
Advertisement
PARTNER SERWISU
gtgmzafd
lupus12

lupus12

Ostatnie 10 wpisów
fakt-raport fatalny, spółka zbliża się do swojego absolutnego minimum. Ale bankructwo jej nie grozi. Zatem to dobry moment do wejścia w tą spółkę. Ja w każdym bądź razie ustawiam zakup na poziomie 11.20 mam nadzieję że jutro zejdzie do tego poziomu. Myślę o niej w perspektywie końca b.r. - moim zdaniem do tego czasu wróci w przedział 15-18zł za akcję

Nie jestem przekonany czy najbliższy raport wspomoże kurs akcji tej spółki. Wobec obaw o powrót poważniejszych spadków na szerokim rynku nie sądzę, by wielu inwestorów chciało zamrozić kasę na ronsonie. Zresztą wiele dobrych spółek budowlanych i deweloperskich kisi się od roku na tych samych poziomach (vide polaqua) i zajmują ciekawszy segment rynku niż budowanie apartamentów. Ronson wystrzeli, a jakże, lecz gdy już będzie pewność, że na jego towar znowu wróci popyt. A to może, niestety, potrwać.

teraz czas na małą korektę w rejon 18zł - rynek jest mocno przegrzany więc i polaqua spadnie - a potem na kolejnym impulsie wzrostowym znów w górę. Na wiosnę sektor budowlany musi rosnąć

Oj niedobrze się dzisiaj stało. Nici z odwrócenia trendu - zwłaszcza że rynek już kończy korektę wzrostową i wrócą spadki - ale to okazja do zakupów bo spółka raczej nie upadnie a budować w polsce trzebaLiar

Rynek jest aktualnie bardzo słaby. Duzi gracze zwlekają z zakupami a drobnica - która jak zauważył szanowny przedmówca - zaczyna już pękać. Dlatego polaqua moim zdaniem jeszcze zejdzie w rejon 16-16,30zł/akcja w najbliższym tygodniu. Wtedy planuję też trochę dokupić, bo poprzedni pakiet nabyłem po 17,60. Ja mam na szczęście możliwość zamrożenia kasy na dłużej ale wielu graczy nie - stąd przy dłuższej serii spadków panika, często, jak w przypadku omawianej spółki, bezzasadna fundamentalnie

Oj te dobre fundamenty polaqua nie pomagają jej teraz i spółka systematycznie traci na wartości.

Kolastyna to teraz idealna spółka dla ryzykantów. Jeśli nie będzie przejęcia to spółka upadnie, lecz jeśli rzeczywiście ktoś przejmie tą spółkę to będzie kilkadziesiąt procent zysku w kilka dni. Pozdrawiam Świątecznie!!!

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 19 września 2012 10:48:56
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,161 sek.

fbjsxcip
cjxseras
gkyctiww
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
yyagntcm
cxlfswez
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat