0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
2 sierpnia 2010 13:46:08
Jaki jest sens kupowania udziałów w portfelu udziałów i to za cenę wyższą niż własny portfel? The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
2 sierpnia 2010 13:52:51
mathu napisał(a):Jaki jest sens kupowania udziałów w portfelu udziałów i to za cenę wyższą niż własny portfel? Przejrzyj listę spółek NC. Tam pełno takich wydmuszek...
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
2 sierpnia 2010 14:26:51
Wiem, ale sensu nadal nie widzę... To już nawet nie jest śmieszne... The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
|
|
Wysłane:
2 sierpnia 2010 14:59:22
mathu napisał(a):Wiem, ale sensu nadal nie widzę...
To już nawet nie jest śmieszne... Obawiam się, że nadrzędnym celem tego typu spółek jest wydrenować kasę z emisji poprzez Koszty Zarządu. A po zakończeniu dopływu środków przeprowadzić nową emisję tudzież ogłosić upadłość. Wiele cwaniaków żyje w ten sposób. Na NC jest niewiele walorów naprawdę wartych uwagi.
Edytowany: 2 sierpnia 2010 15:08
|
|
0 Dołączył: 2010-02-14 Wpisów: 59
Wysłane:
14 sierpnia 2010 15:32:23
Jest gdzieś jakaś strona/forum/notowanie z którego można by się dowiedzieć jaka spółka planuje lub obecnie sprzedaje akcje w private placement? Autoryzowany Doradców, którzy wprowadzają spółki na NewConnect'a jest sporo. Ich strona to chyba jedyna informacja, że takie coś się odbywa. Przydał by się jakiś monitoring tego. Ktoś ma jakiś pomysł jak wyśledzić aktualne oferty? "Read back the minutes of the last meeting: -we gave each other stock options, -discussed ways to ignore the needs of others, -Hamilton had a racial joke."
|
|
0 Dołączył: 2009-12-09 Wpisów: 3 001
Wysłane:
14 sierpnia 2010 23:19:00
Pisaliśmy o tym www.stockwatch.pl/artykuly/pos...Strony Autoryzowanych Doradców to podstawa. Jeżeli jesteś członkiem Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych to u nich możesz się zapisać na newsletter z ofertami. GPW w przyszłości chce zbudować taką platformę gdzie można by było znaleźć informacje o planowanych debiutach. jednak nieprecyzyjne prawo czyli teoretycznie o ofercie może wiedzieć max 99 osób powoduje, że są trudności z uruchomieniem czegoś takiego.
|
|
Wysłane:
15 sierpnia 2010 11:48:35
Kamil Gemra napisał(a): jednak nieprecyzyjne prawo czyli teoretycznie o ofercie może wiedzieć max 99 osób powoduje, że są trudności z uruchomieniem czegoś takiego. TVNCNBC ma na to jakiś sposób, bo przeprowadzają wywiady z prezesami spółek planującymi debiut.
|
|
Wysłane:
15 sierpnia 2010 11:55:52
Frog napisał(a):Kamil Gemra napisał(a): jednak nieprecyzyjne prawo czyli teoretycznie o ofercie może wiedzieć max 99 osób powoduje, że są trudności z uruchomieniem czegoś takiego. TVNCNBC ma na to jakiś sposób, bo przeprowadzają wywiady z prezesami spółek planującymi debiut. Jak szukałem materiałów do artykułu to czytałem też o wywiadach i różnych spotkaniach Zarządu planującej debiut spółki. Oni nie mogą udostępniać dokładnych informacji o ofercie. Teoretycznie mogą mówić ogólnikowo o planach itp. Nie mogą podawać szczegółów co do terminów zapisów, ceny itp. Tak wyczytałem w jakiś materiałach.
|
|
Wysłane:
15 sierpnia 2010 12:08:05
Kamil Gemra napisał(a):Frog napisał(a):Kamil Gemra napisał(a): jednak nieprecyzyjne prawo czyli teoretycznie o ofercie może wiedzieć max 99 osób powoduje, że są trudności z uruchomieniem czegoś takiego. TVNCNBC ma na to jakiś sposób, bo przeprowadzają wywiady z prezesami spółek planującymi debiut. Jak szukałem materiałów do artykułu to czytałem też o wywiadach i różnych spotkaniach Zarządu planującej debiut spółki. Oni nie mogą udostępniać dokładnych informacji o ofercie. Teoretycznie mogą mówić ogólnikowo o planach itp. Nie mogą podawać szczegółów co do terminów zapisów, ceny itp. Tak wyczytałem w jakiś materiałach. Ale prośba była o coś innego: Cytat:Jest gdzieś jakaś strona/forum/notowanie z którego można by się dowiedzieć jaka spółka planuje lub obecnie sprzedaje akcje w private placement? Chodziło tylko o listę spółek które planują debiut. Bez szczegółów. Jak kogoś szczegóły będą interesowały, to google, strona spółki, numer telefonu i się dopytujemy.
|
|
Wysłane:
15 sierpnia 2010 16:53:09
Odpowiadałem wcześniej - nie ma takiej strony. GPW chce coś takiego zrobić ale nie wiadomo kiedy.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
16 sierpnia 2010 08:06:33
Frog, ostatnio w biuletynie informacyjnym "GPW Info Strefa" widziałem komunikaty dotyczące debiutów na NC (chodzi mi o codzienny "Przegląd wiadomości gospodarczych"). Ale maja tam też zakładkę NC. Może tam będą jakiś informacje? Ostatnio słyszałem, że GOADVISERS projektuje debiut Avtech Ltd: www.avtechaviation.co.uk/index...Ale nie znalazłem na razie żadnych konkretów. Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
0 Dołączył: 2010-02-14 Wpisów: 59
Wysłane:
16 sierpnia 2010 13:52:55
v3nom napisał(a):Frog, ostatnio w biuletynie informacyjnym "GPW Info Strefa" widziałem komunikaty dotyczące debiutów na NC (chodzi mi o codzienny "Przegląd wiadomości gospodarczych"). Ale maja tam też zakładkę NC. Może tam będą jakiś informacje?
Tylko gdy mamy informacje, że debiut akcji na NC będzie za kilka dni - to zwykle jest już za późno na zapisywanie się na akcje... "Read back the minutes of the last meeting: -we gave each other stock options, -discussed ways to ignore the needs of others, -Hamilton had a racial joke."
|
|
0 Dołączył: 2009-03-19 Wpisów: 9
Wysłane:
16 sierpnia 2010 21:01:46
Myśle, że Stockwatch.pl mógłby się podjąć zadaniu stworzenia zbioru wszystkich planowanych debiutów na rynku New Connect.
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
5 września 2010 18:12:23
wg mnie rozpoczęła się akcja PR-owa poprzedzająca próbę pozyskania kapitału przez "polską nokię". Cytat:"Mała polska spółka, o której nigdy nie słyszeliście, wyprzedza tytanów techniki w technologii kluczowej dla XXI wieku" więcej w tym artykule
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
5 września 2010 23:20:51
@krewa Jak ruszą na NC, to są obowiązkową pozycją w moim portfelu, drugi Aton-HT
Edytowany: 5 września 2010 23:21
|
|
Wysłane:
6 września 2010 09:22:21
Planowany debiut: Cytat:Notowania w taksówkach i na NewConnect? Andrzej Szurek 05-09-2010, ostatnia aktualizacja 05-09-2010 14:01
EnterMedia instalująca monitory w taksówkach w Warszawie myśli o wejściu na NewConnect. EnterMedia rozważa wejście na NewConnect źródło: Materiały Inwestora EnterMedia rozważa wejście na NewConnect +zobacz więcej
Zapewniają bezpłatny Internet i możliwość śledzenia notowań giełdowych w warszawskich taksówkach. EnterMedia nie chce ograniczać się jedynie do Warszawy. Na dalszy rozwój potrzebują dodatkowych środków rozwoju, dlatego jej właściciele szukają inwestora i myślą o wejściu na NewConnect. – Obecnie prowadzimy rozmowy z inwestorami, zarówno indywidualnymi jak funduszami. Myślimy tez o wejściu na NewConnect.
Jeśli się na to zdecydujemy to trafimy do obrotu w drugiej połowie 2011 r. Na bieżące inwestycje potrzebujemy około miliona złotych – mówi Tomasz Zadziełło–Zieliński, doradca zarządu spółki.
Firma wystartowała w tym roku. Oferuje internet (współpraca z Orange) bezprzewodowy w taksówkach oraz instaluje w nich monitory na których można śledzić m.in. notowania giełdowe, kursy walut, pogodę oraz bieżące wiadomości. Ekrany są montowane w zagłówkach foteli samochodów. Na każdy samochód przypadają dwa monitory. Wyświetlane treści dostarcza spółce TVN, które stanowią 80 proc. czasu emisji. Reszta to reklamy na których chce zarabiać EnterMedia. Przedstawiciele spółki szacują, że dzięki tysiącu samochodom, wiadomości lub reklama docierają do 1,35 mln odbiorców w miesiącu (na jeden kurs w Warszawie przypada 1,8 osoby, a na jedną taksówkę 25 kursów dziennie).
Teraz ma 1,2 tys. ekranów zainstalowanych w sześciuset taksówkach, warszawskiej korporacji Ele. Prowadzi rozmowy również z Sawą, inną znaczącą firmą taksówkarską na stołecznym rynku. Docelowo w samej w Warszawie spółka chce obsługiwać 6 tys. monitorów. To jednak nie koniec. – Planujemy również wejście do innych miast. Pozyskując dodatkowe środki, moglibyśmy pojawić się w kolejnych miastach m.in. w Krakowie, Katowicach, Poznaniu, Wrocławiu, Trójmieście, tym samym stworzyć sieć ogólnopolską. Zainteresowanie korporacji jest spore – zaznacza Zadziełło-Zieliński. Źródło: www.parkiet.com/artykul/965392...PS: Za chwile ktoś uruchomi notowania w lodówce
|
|
Wysłane:
6 września 2010 09:57:31
Kamil Gemra napisał(a):PS: Za chwile ktoś uruchomi notowania w lodówce Ostatnio kurs Amiki podejrzeanie rośnie
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
6 września 2010 09:59:25
@Vox, nie chciałbym kupować tego na parkiecie. Ty ostatnio wspominałeś, że nie każda emisja kierowana jest do szerszego grona, trzeba się prosić o możliwość objęcia akcji.
|
|
Wysłane:
6 września 2010 10:02:13
krewa napisał(a):@Vox, nie chciałbym kupować tego na parkiecie. Ty ostatnio wspominałeś, że nie każda emisja kierowana jest do szerszego grona, trzeba się prosić o możliwość objęcia akcji. Skontaktuj się z Autoryzowanym Doradcą, który odpowiada za emisję. Tam powinni Ci przedstawić szczegóły. Przynajmniej ja tak miałem jak brałem (a raczej biorę bo proces trwa) w niepublicznej emisji na NC.
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
6 września 2010 17:45:56
Cytat:Skontaktuj się z Autoryzowanym Doradcą, który odpowiada za emisję nie wiadomo kto odpowiada za emisję. w tym problem
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.